Bezielend coachen

Coachen vanuit hoofd, hart en vanuit verbinding met de eigen bron

Bezielend coachen is coachen op ooghoogte vanuit beproefde coachmethoden en innerlijke wijsheid. Anders dan bij vragen aan een psycholoog weet een coachee vaak zelf wat er aan de hand is. De coachee heeft een coachvraag. Het is de taak van de coach om de antwoorden – die vaak al in de persoon aanwezig zijn – via vraagstelling en begeleiding zichtbaar te maken. Een bezielende coach maakt hiervoor gebruik van beproefde coach- en communicatietechnieken, maar vooral vanuit het eigen, volledige mens zijn. Speelsheid, zelfinzicht en zelfliefde zijn woorden die sterk verbonden zijn aan bezielende coaching.

Bezielend coachen staat voor intuïtief coachen: vanuit steeds in volledige verbinding blijven met jezelf. Dit verrijkt niet alleen het werk als coach en maakt het mooier, bezielend coachen is ook een zeer effectieve coaching.

Bezielend coachen, vanuit je bron sneller tot de kern 

Coaching als begrip, komt voort uit de sportwereld. Het omschrijft de hulp die sporters – naast fysieke training – ontvangen bij het behalen van gestelde doelen. Een coach helpt mensen tijdens een fase van persoonlijke verandering om inzichten te verkrijgen, problemen op te lossen, persoonlijke vaardigheden en competenties aan te boren of te vergroten en het persoonlijke potentieel te bevorderen.

Anders dan een psycholoog blijft een coach in het ‘nu’. Het is een ondersteunende methode om te kijken waar je nu staat, wat er speelt, welke doelen we wilt realiseren, en hoe deze gerealiseerd kunnen worden. Bij bezielend coachen is ruimte om ervaring, zelfkennis en intuïtieve ingevingen het gesprek in te brengen. Dit leidt snelt tot de helderheid waarnaar gezocht wordt. Als bezielende coach kun je sneller bij de kern komen en kun je snel verder de diepte in.

Bezielend coachen; de mens centraal

Of het nu gaat om relatievraagstukken, vraagstukken rondom het professionele leven of om het vinden van de persoon die je werkelijk bent, bij veel vraagstukken hebben mensen behoefte aan voedende gesprekken en nieuwe inspiratie. Dit is waar bezielende coaching kan helpen. Bezielend coachen richt zich op de mens in zijn geheel. Het richt zich op hart, hoofd en innerlijke wijsheid. Niet alleen van de persoon die gecoacht wordt, maar ook van de coach zelf.

Diepgaande inzichten

Als professional beschikt een coach over kennis van coachmethodieken, over vakkennis en praktijkervaring. Als mens beschikt een coach onder andere over levenservaring, intuïtie en diepgaande menselijke wijsheid vanuit overlevering. Bij bezielend coachen wordt gebruik gemaakt van al deze vormen van wijsheid. Door vaktechnische kennis en intuïtief afstemmen samen te laten vallen wordt de volledige mens aangesproken. Dit leidt tot diepgaande inzichten die al snel de kern van de problematiek raken.

Krachtige vorm van coachen via een harmonieuze weg

Door (weer) te leren luisteren naar jezelf, kom je dichter bij jezelf en je behoeften. De levensvreugde wordt sterker, er komt meer helderheid. De eigen speelsheid en het eigen intuïtief denken wordt aangesproken en kan weer ruimte innemen. Zelfkennis, zelfvertrouwen en zelfliefde nemen toe. Gevoed door zelfkennis wordt het eenvoudiger om logische beslissingen en verantwoordelijkheid te nemen. Bezielend coachen is een effectieve weg tot: 

 • Het definieer persoonlijke levensdoelen
 • Vergroten van zelfkennis en zelfliefde
 • Het hervinden van innerlijke balans
 • Vertrouwen (her)vinden in de eigen beslissingen
 • Bewustwording van eigen behoeften en deze te integreren in het dagelijks leven
 • Het (her)vinden van innerlijke balans
 • zelfstandig, zelfverzekerd en zelfbepaald, vol zelfvertrouwen te leven

Hoogendijk Coaching, opleidingen tot de bezielende coach

Bezielend coachen is werken vanuit het volledig mens zijn. Het is werken vanuit volledige verbinding met jezelf, om als coach anderen te begeleiden naar meer zelfinzicht en zelfliefde. Bij Hoogendijk Coaching bieden we opleidingen aan die leiden tot bezielend coachen. Het gaat daarbij om gedegen vakopleidingen die worden afgesloten met een Geaccrediteerd Post-HBO diploma. Daarin zijn onze coach opleidingen niet anders. Wat een opleiding tot bezielend coachen anders maakt is ruimte voor de eigen ontwikkeling als mens.

Oprichter van Hoogendijk Coaching, Adriaan Hoogendijk, heeft in zijn rijke loopbaan als bezielende coach een indrukwekkende stempel gedrukt binnen de coaching-wereld door vanuit zijn eigen visie coach opleidingen samen te stellen en aan te bieden. Op basis van tientallen jaren ervaring zijn voor de opleidingen tot bezielend coach effectieve methodieken samengesteld. Aangevuld met lessen die de authentieke kracht en de innerlijke wijsheid van de (aspirant) coach wekken, aanspreken en voeden, worden coach opleidingen aangeboden met de juiste inhoud om een breed geoutilleerd bezielend coach te worden.

Hoogendijk Coaching biedt de volgende opleidingen tot bezielend coach aan:

 • Bezielende loopbaancoach
 • Bezielend coachen 2e spoorcoach
 • Bezielende executive coach
 • Bezielend coachen relatiecoach
 • Hoogendijk Next: bezielend coachen voor studenten tot 34 jaar
 • Hoogendijk Plus: verdiepingstrajecten voor coaches

Meer informatie over deze opleidingen tot bezielend coachen is te vinden op onze pagina coach opleidingen.

Contact info

Bel ons gerust voor al uw vragen of een vrijblijvende offerte!

Bekijk hier onze opleidingen