WIL JIJ EEN KRACHTIGE EXECUTIVE COACH WORDEN?

Word een dynamische executive coach en help leiders hun volledige potentieel te bereiken door hen te begeleiden bij het nemen van effectievere beslissingen en het verbeteren van hun leiderschapsvaardigheden.

DE OPLEIDING IN HET KORT

Meer Informatie?

Wat kun je op deze pagina aan informatie vinden?
Ga direct naar >>
Hoogendijk Coach Opleiding

Waarom Executive Coach worden?

Leiden met impact

In onze resultaatgerichte samenleving, waar snelheid en financiële prestaties hoog in het vaandel staan, begrijp jij dat de sleutel tot succes vaak schuilt in de relaties tussen leidinggevenden en medewerkers. Jij wilt diegene zijn die deze cruciale band versterkt, en zo organisaties helpt om hun doelen te bereiken.

Als Executive Coach ben jij degene die het verschil maakt. Samen met je client ontwikkel je strategieën voor effectief leiderschap, verbeter je communicatievaardigheden en help je bij stressbeheersing en het vinden van een gezonde werk-privébalans. Dit alles met als doel de leidinggevende optimaal te laten presteren en groeien in hun rol.

Bezieling in Actie!

Passie & Authenticiteit

Bij onze coachopleidingen draait alles om passie en authenticiteit. We moedigen je aan om vanuit verbinding met jezelf te werken, met een balans tussen denken, voelen en inspireren. Dit leidt tot een verrijkende ervaring voor anderen, waarbij zelfinzicht en zelfliefde centraal staan. Deze benadering maakt je werk niet alleen boeiender, maar ook doeltreffender.

Unieke Voordelen

van onze coach opleiding

• Individueel & Flexibel
Een volledig individueel traject met persoonlijke één-op-één sessies met onze deskundige docenten op locatie, online of een aangepaste mix van beiden. Dit is leren op maat.

• Jouw Tempo
Geen strakke deadlines of vaste data in je agenda. Jij bepaalt het tempo en wanneer je klaar bent voor de volgende stap, met flexibiliteit om af te ronden in slechts 5 maanden of zolang jij nodig hebt.

• Kleinschalig & Persoonlijk
Ons enthousiaste en ervaren team van docenten is er voor jou, van de start tot je diploma-uitreiking!
We koesteren onze persoonlijke aanpak, zodat jij de aandacht en ondersteuning krijgt die je verdient.

• Praktijkgericht
Bij ons leer je door te doen. Onze studenten ervaren coachingsmethodieken eerst zelf en passen ze vervolgens toe op oefencliënten, alles onder individuele begeleiding van ons ervaren docententeam.

• Certificering
De opleiding is Post-HBO geaccrediteerd door het CPION. Na afronding kom je in aanmerking voor aan aansluiting bij één van de Nederlandse beroepsverenigingen voor coaches.

header zelfstudie

Wat kun je na het volgen van deze Executive Coach opleiding?

Vaardigheden & Competenties

→ Je bent in staat als professional op inspirerende en authentieke manier te coachen.
→ Je zet intuïtieve en inspirerende kwaliteiten in bij de coaching van leidinggevenden.
→ Je kunt balans brengen tussen werk en privé voor cliënten en ondersteunt bij stressbeheersing.
→ Je kunt de verschillende coachingstechnieken en -vaardigheden effectief toepassen.
→ Je begeleid jouw cliënten naar een vernieuwde koers in hun leiderschap, gedreven door persoonlijke bezieling, waarbij inspirerend en dienstbaar leiderschap als leidraad kunnen dienen.
→ Je kunt je cliënten leren om ook hun intuïtieve kwaliteiten in te zetten in hun leiderschap.
→ Je leert cliënten kijken middels de elementenvierhoek naar de mensen aan wie leiding wordt gegeven.
→ Je kunt leidinggevenden ondersteunen bij het optimaliseren van hun communicatievaardigheden.

Voor wie is deze opleiding?

Coach & meer

Onze Executive Coach opleiding is perfect voor diegenen die coachingsvaardigheden willen aanleren of versterken en een professionele coach willen worden. Of je nu de ambitie hebt om zelfstandig coach, interne bedrijfscoach, HRM-coach te worden of al in een vergelijkbare rol werkt en jezelf wilt professionaliseren, deze opleiding is geschikt voor jou. Leidinggevenden die hun vaardigheden willen doorontwikkelen, zullen ook veel baat hebben bij deze opleiding.

Wat is de inhoud van de opleiding tot Executive Coach?

Gedurende de opleiding vul je jouw rugzak met een uitgebreid pakket aan coachingsmethodieken en behandelen we o.a. de volgende onderdelen:

De grondhouding van de executive (leiderschapsstijl)

Welke grondhoudingen zijn nodig, zodanig dat die vitaliserend zijn voor de leider zelf, maar ook voor de gehele organisatie?

Vitaliteit in mens en organisatie

Wat hebben de mensen nodig in de organisatie om met motivatie en de bezieling, hun werk te laten doen? Want dat zijn toch de bronnen voor vitaliteit en succes? Waar stroomt het in de organisatie, waar stagneert het?

Verhouding directie en ondernemerschap

Heeft iemand als ondernemer een succesvol bedrijf opgebouwd, maar voelt hij nu onvrede omdat hij ook een directiefunctie bekleedt? Of is iemand tot directeur benoemd in een organisatie die nu meer ondernemerschap vereist? In zulke situaties is het cruciaal om te verkennen en nieuwe koers te bepalen.

Mannelijke & vrouwelijke aspecten in leiderschap

Een succesvolle leidinggevende heeft zowel ‘zijn’ als ‘doen’, zowel ‘voelen’ als ‘willen’ nodig. Je begeleidt cliënten bij het herkennen van zowel mannelijke als vrouwelijke aspecten in hun denken en doen.

Coaching met de bezielingsplaten

Bezielingsplaten vormen een creatieve en energetische methode voor coaching. De bezielingsplaten worden gebruikt bij persoonlijk onderzoek, transformatie en teamcoaching. Cliënten kunnen de platen gebruiken om hun doelen en obstakels te verkennen, en door het opstellen van de platen ontstaat een eigen energieveld dat hen helpt in hun ontwikkelingsproces.

Werken met het Enneagram

Het Enneagram, een krachtig persoonlijkheidssysteem in negen categorieën, transformeert coaching en persoonlijke groei. Ontdek motivaties, doorbreek patronen en stimuleer positieve verandering. Het is essentieel voor diepgaand zelfinzicht en persoonlijke ontwikkeling.

Voice Dialogue in leiderschap

De dialoog tussen onze krachtige en onze kwetsbare subpersoonlijkheid wordt uitgebreid toegepast met betrekking tot de loopbaan, nieuwe loopbaanperspectieven, en het overwinnen van de hindernissen.

Verdieping intuïtieve vaardigheden

Je loopbaankompas ontstaat vanuit dieper voelen en vanuit intuïtieve ingevingen. Hetzelfde geldt ook voor het professionele kompas van de coach in zijn werk.

Wat zeggen anderen over onze opleiding tot Executive Coach?

Het gaat niet alleen over leiderschap, maar ook over een bezielende en vitaliserende organisatie
Edith
De opleiding executive coaching van Hoogendijk coachopleidingen is een top opleiding. Inhoudelijk sterk, diepgang en intensieve persoonlijke begeleiding. Echt een aanrader voor coaches en leidinggevenden die vanuit bezieling willen werken.
Henk
De inhoud van de opleiding is verrassend, juist omdat bezieling steeds het vertrekpunt is.
Monique

Maak kennis met ons team

Wat bezielt ons?

Hoogendijk Coachopleidingen Team

Praktische Informatie

Alles wat je wilt weten

Hoe is het programma opgebouwd?

• Introductie sessie met uitleg rondom de leerroute
• 6 één-op-één sessies rondom de verschillende thema’s
• 3 Oefen cliënten; met elk 5 tot 6 coachgesprekken
• 3 Supervisie sessies rondom de oefen cliënten
• Literatuurstudie
• Praktijkopdrachten
• Reflecties
• Eindopdracht & presentatie

Studiebelasting & Planning

Het totaal aantal uren studiebelasting ligt rond de 3 tot 4 dagdelen per week gemiddeld als de opleiding in 5 maanden wordt afgerond. Aangezien je zelf het tempo mag bepalen, kun je er voor kiezen de studiebelasting per week te verlagen. Met onze flexibele constructie bepaal je zelf wanneer jij contact opneemt met jouw docent voor een volgende sessie. Dit kan bij de docent in de praktijk of via een video-call. Zo bepaal je zelf wanneer je toe bent aan de volgende stap.

>> Voorwaarde voor toelating is dat je beschikt over HBO-werk/denkniveau en indien wenselijk een oriënterend- of toelatingsgesprek met het opleidingsinstituut.

Wat is bij de prijs ingebrepen?

Mogelijkheden vanuit je werkgever

De kosten voor de Opleiding bezielende Loopbaancoach bedragen €7250 (BTW-vrij). Bij deze prijs is inbegrepen:

• Bovenstaande onderdelen uit het programma
• Toegang tot het online portaal met alle methodieken
• Supervisie over de coachtrajecten met oefencliënten
• Aanvullende literatuur beschikbaar als download
• De kleine bezielingsplaten (coaching instrument)
• diplomakosten voor het geaccrediteerde post-HBO diploma

De kosten voor de aan te schaffen literatuur bedragen voor de Opleiding tot Bezielende Executive Coach circa € 250. Deze kosten zijn niet bij de prijs van de opleidingen inbegrepen.

Het is mogelijk om in termijnen te betalen.

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget waarmee medewerkers zich kunnen ontwikkelen en kunnen doorgroeien in hun carrière. Je kunt nagaan wat de mogelijkheden zijn binnen jouw organisatie door je arbeidsvoorwaarden erop na te slaan of door dit na te vragen bij je leidinggevende of HR. 

Heb je nog vragen?

Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact met ons op

Wil je Inschrijven?

Vraag een inschrijfformulier aan

Onze opleidingen zijn geaccrediteerd bij:
Accreditatie
Hoogendijk Coach Opleidingen Logo