WIL JIJ EEN VERBINDENDE RELATIECOACH WORDEN?

Met deze relatiecoach opleiding word je een innovatieve en creatieve relatiecoach. Je leert luisteren, vragen stellen en dieper graven. Je ontwikkelt een diepgaand inzicht in zowel de obstakels als de stimulerende elementen binnen diverse soorten relaties.

DE OPLEIDING IN HET KORT

Meer Informatie?

Wat kun je op deze pagina aan informatie vinden?
Ga direct naar >>
Hoogendijk Coach Opleiding

Waarom Relatiecoach worden?

Help anderen verbinden

Relaties zijn niet alleen voor het vieren, maar ook voor groei, herstel en bewustwording. Dit geldt niet alleen voor romantische relaties, maar voor alle belangrijke verbindingen in ons leven, zoals vriendschappen, werkrelaties, en meer.

In een samenleving die vaak sterk op het individu gericht is, kan het lastig zijn om diepe en blijvende verbindingen te leggen en te behouden.  Maar als relatiecoach ben je toegerust om mensen te helpen deze uitdagingen aan te gaan en te groeien in hun relaties.

In relaties ontdekken we onszelf en worden we geconfronteerd met delen van onszelf die we soms liever vermijden. Het omarmen van emoties, zelfs de moeilijke, opent de deur naar nieuwe inzichten en geluk.

Het is jouw kans om relaties te transformeren en bij te dragen aan een wereld waarin begrip en liefde vooropstaan.

Bezieling in Actie!

Passie & Authenticiteit

Bij onze coachopleidingen draait alles om passie en authenticiteit. We moedigen je aan om vanuit verbinding met jezelf te werken, met een balans tussen denken, voelen en inspireren. Dit leidt tot een verrijkende ervaring voor anderen, waarbij zelfinzicht en zelfliefde centraal staan. Deze benadering maakt je werk niet alleen boeiender, maar ook doeltreffender.

Unieke Voordelen

van onze coach opleiding

• Individueel & Flexibel
Een volledig individueel traject met persoonlijke één-op-één sessies met onze deskundige docenten op locatie, online of een aangepaste mix van beiden. Dit is leren op maat.

• Jouw Tempo
Geen strakke deadlines of vaste data in je agenda. Jij bepaalt het tempo en wanneer je klaar bent voor de volgende stap, met flexibiliteit om af te ronden in slechts 5 maanden of zolang jij nodig hebt.

• Kleinschalig & Persoonlijk
Ons enthousiaste en ervaren team van docenten is er voor jou, van de start tot je diploma-uitreiking!
We koesteren onze persoonlijke aanpak, zodat jij de aandacht en ondersteuning krijgt die je verdient.

• Praktijkgericht
Bij ons leer je door te doen. Onze studenten ervaren coachingsmethodieken eerst zelf en passen ze vervolgens toe op oefencliënten, alles onder individuele begeleiding van ons ervaren docententeam.

• Certificering
De opleiding is Post-HBO geaccrediteerd door het CPION. Na afronding kom je in aanmerking voor aan aansluiting bij één van de Nederlandse beroepsverenigingen voor coaches.

header zelfstudie

Wat kun je na het volgen van deze Relatiecoach opleiding?

Vaardigheden & Competenties

→ Je bent in staat als professional op inspirerende en authentieke manier te coachen.
→ Werken met Meervoudige Partijdigheid: Begrijp en ondersteun alle betrokkenen.
→ Werken met Geweldloze Communicatie: Deel emoties zonder schuldtoekenning.
→ Je leert Effectief Coachen: Leer individueel en in driegesprekken coachen.
→ Je kunt cliënten helpen om op effectieve wijze hun verwachtingen, veronderstellingen, en emoties te verwoorden en verhelderen.
→ Je leert omgaan met verschillen in mannelijke en vrouwelijke, waarbij begrip en uitleg cruciaal zijn.
→ Je kunt de verschillende coachingstechnieken en -vaardigheden effectief toepassen
→ Je weet jezelf te profileren als coach, wat van pas komt als je overweegt je eigen praktijk te starten.

Voor wie is deze opleiding?

Coach & meer

Beginnende coaches: 
Begin je coachingsreis met een krachtige basis aan technieken en stimuleer je intuïtieve talenten. 

Gevorderde coaches: 
Ontdek diepere verbindingen met jezelf en je cliënten, en laat je kennis en vaardigheden groeien, inclusief het versterken van je intuïtieve talenten. 

Leidinggevenden: 
Voor leiders die streven naar resultaat én sterke relaties binnen hun leiderschapsstijl.

Als levensschool: 
Ontwikkel jezelf tot een completer individu en versterk je connectie met anderen. 

Wat is de inhoud van de opleiding tot Relatiecoach?

Zowel individueel als in driegesprekken coachen heeft zijn voordelen en uitdagingen. Als coach ben je vrij om te ontdekken welke aanpak het beste bij jou past. Gedurende de opleiding vul je jouw rugzak met een uitgebreid pakket aan coachingsmethodieken en behandelen we o.a. de volgende onderdelen:

Coaching met de bezielingsplaten

Bezielingsplaten vormen een creatieve en energetische methode voor coaching. De bezielingsplaten zijn zowel bij individuele als relatie coaching geschikt. Cliënten kunnen de platen gebruiken om hun doelen en obstakels te verkennen, en door het opstellen van de platen ontstaat een eigen energieveld dat hen helpt bij de relatievraagstukken.

Werken met het Enneagram binnen relaties

Het Enneagram, een krachtig persoonlijkheidssysteem in negen categorieën, transformeert coaching en persoonlijke groei. Ontdek motivaties, doorbreek patronen en stimuleer positieve verandering. Het is essentieel voor diepgaand zelfinzicht en persoonlijke ontwikkeling.

Schenken en Ontvangen

Is er een balans in de relatie tussen schenken en ontvangen? Of is er sprake van zichzelf verliezen. Het leren verwoorden van wat men graag wil ontvangen. En ontdekken wat schenken kan brengen.

Pijn en onleuke emoties omzetten tot groei en heling

Een relatie is meer dan alleen vieren; het is een uitdagend leerproces, een bron van heling en een pad naar bewustwording. Het brengt niet alleen plezier, maar creëert ook nieuwe ruimte voor nog meer plezier. 

Grondhoudingen / meervoudige partijdigheid

Als relatiecoach omarmen we meervoudige partijdigheid. We staan aan de zijde van alle betrokkenen, begrijpen hun verlangens en pijnen. Iedereen verdient erkenning en heling.

Geweldloze communicatie / omgaan met schuldtoekenning

Hoe deel je je pijn, je allergie, je boosheid, je gekwetstheid op zo’n manier, dat de ander je kan blijven horen en zien? 

Mannelijke & vrouwelijke aspecten in relatievraagstukken

Mannen en vrouwen spreken vaak een geheel eigen taal. Ook in de liefde. Zowel de verlangens als de pijn van vrouwen ligt vaak op geheel andere vlakken dan die van mannen. Er moet dus soms veel worden uitgewisseld en uitgelegd. 

Verhelderen verantwoordelijkheden, verwachtingen en veronderstellingen

In relaties is het vaak verwarrend wanneer verantwoordelijkheden worden overgenomen zonder communicatie, en wanneer mensen elkaars gedrag en woorden interpreteren op basis van verlangens of angsten. Dit kan tot ongewenste gevolgen leiden.

Wat zeggen anderen over onze opleiding tot Relatiecoach?

De opleiding heeft me meer gebracht bij mezelf, waardoor ik ook een groter cadeau ben geworden voor mijn partner. Maar ook voor de mensen met wie ik samenwerk!
Esther
Kern van de opleiding voor mij is toch wel het leren terugnemen van je projecties op de ander, waardoor de ander eigenlijk ook niet goed zichzelf meer kan zijn. Levenskunst!
Wendy
Eigenlijk is de opleiding een verzameling vaardigheden om het hoofd te kunnen bieden aan de talloze verwarringen die er in relaties ontstaan. In privé- en ook in zakelijke omgevingen.
Nienke

Maak kennis met ons team

Wat bezielt ons?

Hoogendijk Coachopleidingen Team

Praktische Informatie

Alles wat je wilt weten

Hoe is het programma opgebouwd?

• Introductie sessie met uitleg rondom de leerroute
• 4 één-op-één sessies rondom de verschillende thema’s
• 2 Oefen cliënten (2 paren); met elk 5 coachgesprekken
• 4 uitgebreide Supervisie sessies rondom de oefen cliënten
• Literatuurstudie
• Praktijkopdrachten
• Reflecties
• Eindopdracht & presentatie

Studiebelasting & Planning

Het totaal aantal uren studiebelasting ligt rond de 3 dagdelen per week gemiddeld als de opleiding in 5 maanden wordt afgerond. Aangezien je zelf het tempo mag bepalen, kun je er voor kiezen de studiebelasting per week te verlagen. Met onze flexibele constructie bepaal je zelf wanneer jij contact opneemt met jouw docent voor een volgende sessie. Dit kan bij de docent in de praktijk of via een video-call. Zo bepaal je zelf wanneer je toe bent aan de volgende stap.

>> Voorwaarde voor toelating is dat je beschikt over HBO-werk/denkniveau en indien wenselijk een oriënterend- of toelatingsgesprek met het opleidingsinstituut.

Wat is bij de prijs ingebrepen?

Mogelijkheden vanuit je werkgever

De kosten voor de Opleiding bezielende Loopbaancoach bedragen €6950 (BTW-vrij). Bij deze prijs is inbegrepen:

• Bovenstaande onderdelen uit het programma
• Toegang tot het online portaal met alle methodieken
• Supervisie over de coachtrajecten met oefencliënten
• Aanvullende literatuur beschikbaar als download
• De kleine bezielingsplaten (coaching instrument)
• diplomakosten voor het geaccrediteerde post-HBO diploma

De kosten voor de aan te schaffen literatuur bedragen voor de Opleiding tot Bezielende Relatiecoach circa € 250. Deze kosten zijn niet bij de prijs van de opleidingen inbegrepen.

Het is mogelijk om in termijnen te betalen.

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget waarmee medewerkers zich kunnen ontwikkelen en kunnen doorgroeien in hun carrière. Je kunt nagaan wat de mogelijkheden zijn binnen jouw organisatie door je arbeidsvoorwaarden erop na te slaan of door dit na te vragen bij je leidinggevende of HR. 

Heb je nog vragen?

Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact met ons op

Wil je Inschrijven?

Vraag een inschrijfformulier aan

Onze opleidingen zijn geaccrediteerd bij:
Accreditatie
Hoogendijk Coach Opleidingen Logo