Veelgestelde vragen over de opleidingen

Hieronder vind je antwoorden op de meest voorkomende vragen over onze opleidingen tot bezielende levenscoach, loopbaancoach of relatiecoach.

Staat je vraag er niet bij of wil je meer weten? We helpen je graag. Gebruik het formulier onderaan om contact met ons op te nemen.

Wat onderscheidt jullie van andere aanbieders van coachopleidingen?

Bij onze coachopleidingen staat bezieling centraal: werken vanuit volledig mens- zijn, en in volle verbinding met jezelf de ander helpen. Dat maakt je werk niet alleen mooier, maar ook effectiever: alleen door je intuïtie optimaal in te zetten kom je sneller tot de kern.

Wij bieden een gedegen vakopleiding, met verdieping en inspiratie, en brede methodische kennis; het is een levensschool, die je verrijkt als mens.

Een coachopleiding bij Hoogendijk voedt je, niet alleen met kennis, maar ook vooral als mens.  

Wij bieden:

 • Een zeer ervaren team van kundige en bezielde opleiders die ieder met hun eigen kwaliteiten en specialiteiten onderdelen binnen de opleiding verzorgen
 • Een gedegen theoretische basis én verdieping van intuïtieve vaardigheden
 • Een opleiding die verzorgd wordt tijdens een aantal weekends; door deze onderdompeling ontstaat er sneller een echte band tussen groepsleden, wat het leerproces versnelt; er is meer diepgang en groepsleden kunnen elkaar zo ook coachen.
 • Vaste groepen van maximaal 12 mensen
 • Meer dan 30 jaar ervaring en focus op kwaliteit
Wat is er allemaal bij de prijs inbegrepen?
 • 13 dagdelen contacturen met onze opleiders
 • een uitgebreid opleidingsboek
 • supervisie over de coachtrajecten met oefencliënten 
 • de kleine en de grote bezielingsplaten (bij de opleidingen Bezielende Loopbaancoaching en Bezielende Relatiecoaching)
 • een fijnmazige didactische infrastructuur met o.a. coachopdrachten, literatuurstudie en coachtrajecten met oefencliënten
 • diplomakosten voor het post-HBO diploma
Wat kost de aan te schaffen literatuur?

Voor de opleiding Bezielend Coachen € 130,00, voor de Opleiding tot Bezielende Loopbaancoach € 110,00 en voor de Opleiding tot Bezielende Relatiecoach € 100,00. Deze kosten zijn niet bij de prijs van de opleidingen inbegrepen. Dat geldt wel voor de opleidingsboeken, die tijdens de opleiding worden verstrekt.

Wat is het totale aantal uren studiebelasting voor de opleidingen?

Je moet rekenen op minimaal 3 dagdelen per week gemiddeld en dat is inclusief de opleidingssessies, de gesprekken met oefencliënten, de literatuurstudie, de sessies met je buddy en andere opdrachten voortkomend uit de opleidingssessies.

Wat zijn de voordelen van individueel opleiden?

De coachopleidingen bij Hoogendijk voeden je, niet alleen met kennis, maar ook vooral als mens. Het is de bedoeling dat de authentieke coach in je geboren wordt. Zo werkt het bij ons. Daarom zijn we zo blij dat we door de coronamaatregelen onze opleidingen hebben omgevormd tot individuele opleidingen. Wij als opleiders en supervisoren kunnen nu veel meer ‘maatwerk’ leveren om die authentieke coach in je te verwelkomen.

Ook onze studenten blijken heel enthousiast te zijn met de nieuwe werkvormen. Overigens krijgen onze studenten een lijst met foto’s en tel. nrs. van de andere studenten, zodat zij contact met elkaar kunnen opnemen voor 1) elkaar coachen, 2) samen oefenen met methodieken, 3) intervisie. De studenten blijken daar in de praktijk veel gebruik van te maken.

Wat gebeurt er tijdens de intervallen tussen de opleidingssessies?

Dan functioneert er een fijnmazige didactische planning van

1) zelf de coachopdrachten maken

2) met je ‘buddy’ elkaar coachen over deze opdrachten,

3) literatuurstudie

4) coachtrajecten met oefencliënten

5) intervisie met supervisoren

6) opdrachten voortkomend uit de opleidingssessies

7) opdrachten als voorbereiding op de volgende opleidingssessies.

Wat zijn de voorwaarden voor toelating?

HBO-werk/denkniveau en wanneer dat wenselijk wordt geacht door het opleidingsinstituut, dan wel door de geïnteresseerde, een oriënterend-/toelatingsgesprek.

Is het mogelijk mij na afronding te registreren bij NOBCO of NOLOC?

Er is geen verband tussen het volgen van enige opleiding die genoemd wordt op de websites van deze coachverenigingen enerzijds en het certificeren bij deze beroepsopleidingen anderzijds. Iedereen kan de certificering aanvragen bij deze verenigingen. Natuurlijk wordt daarbij ook gekeken welke coachopleiding je hebt gevolgd.

De opleidingen bij Hoogendijk Coaching en Opleiding staan heel goed bekend. Van beide verenigingen zijn de voorzitsters ook gecommitteerden geweest bij de eindgesprekken van onze opleidingen.

De vervolgopleidingen worden post-HBO genoemd. Gaat dit om erkende post-HBO opleidingen?

Onze opleidingen zijn geaccrediteerd bij Cpion/Stichting Post-HBO-Nederland, en staan goed bekend.

Hoeveel oefencliënten en hoeveel sessies per oefencliënt zijn het uitgangspunt?

Gemiddeld is er sprake van twee oefencliënten per opleiding, met wie naast een oriënterend gesprek drie tot vijf  coachgesprekken worden gevoerd.

Is jullie opleiding alleen geschikt voor ervaren coaches?

Nee, zeker niet! Omdat onze opleidingen zo breed en diepgaand zijn, zijn ze voor velen een interessante optie, of je nu net begint of al jaren ervaring hebt.

Voor beginnende coaches: Wil je een goede start maken als coach? Dan geeft deze opleiding je een brede basis aan coachtechnieken. Daarnaast ontwikkel je ook gelijk je intuïtieve vaardigheden, zodat je je ontwikkeling versnelt.

Voor gevorderde coaches: Zoek je vooral verdieping en meer inspiratie? Wil je een diepere verbinding maken met cliënten en jezelf? Je krijgt een handige uitbreiding van je kennis en vaardigheden, en brengt je intuïtieve vaardigheden naar een hoger niveau.

Voor managers die willen coachen: Coachend kunnen leiding geven is tegenwoordig essentieel voor betere resultaten. Met deze opleiding krijg je degelijke handvaten hiervoor, en zet je voortaan niet alleen je hoofd, maar ook je intuïtie in om effectiever leiding te geven. 

Als levensschool: De opleiding werkt ook als een levensschool; het helpt je om volledig mens te worden, een diepe verbinding met jezelf te maken, anderen beter te kunnen begrijpen en moeitelozer met hen te kunnen werken. 

Hoe kan ik kennismaken met Hoogendijk Coachopleidingen?

Dat kan door je  aan te melden voor een oriënterend gesprek met hoofdopleider Adriaan Hoogendijk.

Een oriënterend gesprek met Adriaan Hoogendijk kan tevens gelden als toelatingsgesprek.

Wat zijn de mogelijkheden omtrent facturatie?

We versturen na inschrijving een factuur voor jouw deelname. Die factuur wordt gemaakt op basis van de gegevens die je bij je aanmelding hebt opgegeven. Wij denken graag met je mee, als je specifieke wensen hebt met betrekking tot de factuur. Moet bijvoorbeeld de factuur gesplitst worden of wil je in termijnen betalen? Neem dan even contact op. In de regel is er veel mogelijk en doen we ons best om aan je wensen tegemoet te komen.

Hoe kan ik me inschrijven?

Inschrijven voor onze opleidingen is mogelijk via het inschrijfformulier

Nog vragen? Neem gerust contact op

Je kunt ons natuurlijk altijd bellen of mailen.

We beantwoorden graag jouw vragen. Vul je gegevens hieronder in, dan nemen we snel contact met je op.

7 + 1 =

Hoogendijk Coachopleidingen

Hoogendijk Coachopleidingen biedt opleidingen voor Bezielende Coaching: Coachen vanuit volledig menszijn, met een effectieve combinatie van een brede basis van coachtechnieken en intuïtie.

Opleiding en coaching zijn niet locatie-afhankelijk.

Geheel online en individueel.

Postadres:
Burg. Veenhovenplein 1 E
7957 BA, De Wijk (Dr.)