WERKEN MET DE BEZIELINGSPLATEN

Waarom werken met de Bezielingsplaten?

De bezielingsplaten vormen een krachtige basis voor coaching gesprekken. Ze zorgen voor beweging tijdens een gesprek, zowel in figuurlijke als letterlijke zin. Ze ondersteunen bij het vinden van de juiste woorden om wensen en belemmeringen te uiten. Ze helpen bij het visualiseren van hindernissen en mogelijke ontwikkelstappen. Dit helpt bij het concretiseren van denkprocessen. 

Hoogendijk Coach Opleiding

De Bezielingsplaten, hoe werkt het?

Er ontstaat energie!

Coachen op de Bezielingsplaten is niet alleen een creatief en liefdevol spelen met het leven, het is ook een ruimtelijk-energetische manier van werken met deze platen. Er ontstaat een energie, waarin de coachee zichzelf in een ontwikkelingsproces plaatst.

Er zijn 4 waterplaten, 4 vuurplaten, 4 luchtplaten, 4 aardeplaten, 8 zielplaten en 7 platen met innerlijke hindernissen.

Meer dan tien jaar lang is er nu ervaring mee opgebouwd, bij individuele coaching, bij teamcoaching en in trainings- en opleidingssituaties. Het gebruik ervan sluit goed aan bij speelse en snelwerkende coachingsstijlen.

Hoogendijk Coach Opleiding

De grote bezielingsplaten

De grote platen zijn 30 cm Ø in doorsnee, en zijn vervaardigd van oersterk, maar dun, licht, buigbaar materiaal. Ze zijn dubbel bedrukt en dubbel gelamineerd. De platen zijn aan de achterkant voorzien van bijpassende citaten uit de boeken van Adriaan Hoogendijk.

De kleine bezielingsplaten

Niet iedere coach heeft voldoende ruimte om coachees over de bezielingsplaten te laten lopen. Daarom zijn er nu de Bezielingsplaatjes, een stuk kleiner en handzamer, gemakkelijk mee te nemen en te gebruiken aan tafel.  Een set Bezielingsplaatjes bevat 31 bezielingsplaten in pocketversie, doorsnee zoals een bierviltje.

Toepassingsmogelijkheden

Flexibel & Veelzijdig

Er zijn veel toepassingsmogelijkheden, maar drie ervan moeten hier worden genoemd:

• persoonlijk onderzoek
• transformatieproces
• teamcoaching

Persoonlijk onderzoek

De coachee onderzoekt zijn behoeften en obstakels door zelf symbolische platen te plaatsen en te bespreken. Dit proces helpt de cliënt helderheid te krijgen over zijn doelen, belemmeringen en benodigde stappen. De coach begeleidt en stelt verhelderende vragen. Het opstellen van deze symbolische beelden creëert een persoonlijk energieveld dat in latere sessies weer kan worden gebruikt.

Transformatieproces

Tijdens het werken met de symbolische platen voelt de coachee zijn ontwikkelingsproces en de benodigde tussenstappen. De coach volgt en stelt vragen zoals ‘Wat heb je nodig voor de volgende stap?’ Het proces is fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch, en biedt ruimte voor transformatie, innerlijke groei en succes.

Teamcoaching

Teamleden verkennen hun kwaliteiten en verschillen door de elementen vuur, lucht, water en aarde te ervaren. Ze vormen een elementenvierhoek en kiezen posities op basis van comfort, nieuwsgierigheid en balans. Iedereen heeft weer andere kwaliteiten en leerprocessen in het werk, en waar kan men elkaar aanvullen? Dit levert gespreksstof op voor teamvorming en samenwerking.

Hoogendijk Coach Opleiding

Workshop werken met Bezielingsplaten

Wij helpen je op weg!

Wil je leren werken met deze bezielingsplaten? Dan kun je bij ons een workshop aanvragen.
Stuur ons een bericht en we nemen contact met je op. We kunnen dan kijken wat de behoeften zijn en zo een workshop op maat samenstellen.

Bestellen?

Wil je de grote of kleine bezielingsplaten bestellen?
Hoogendijk Coach Opleidingen Logo