MAAK KENNIS MET HOOGENDIJK COACHOPLEIDINGEN

Wat bezielt je? Wij stellen onszelf vaak deze vraag, jij ook?

WIE ZIJN WIJ?

Bij Hoogendijk Coachopleidingen zijn we al 14 jaar gepassioneerd bezig met het vormgeven van de toekomst van coaching. Wat ons bijzonder maakt? Onze focus op bezielend coachen, vanuit je hoofd, je hart en je intuïtie. We geloven in de kracht van de individuele benadering, omdat iedereen uniek is.

Onze kleinschaligheid is wat ons onderscheidt. De opleidingen zijn ontworpen met jou in gedachten. Persoonlijke groei is geen one-size-fits-all verhaal, en daarom passen we onze aanpak aan jouw behoeften aan. Onze boeiende één-op-één sessies zijn flexibel en op maat. Bij Hoogendijk Coachopleidingen draait alles om jouw succesverhaal. Welkom in de wereld van bezielend coachen!

Wat is bezieling

Geiten Wollen Sokken?

Nooit van gehoord!

Bij ons draait bezielend coachen niet om zweverigheid, kristallen bollen of geitenwollen sokken. We geloven in echte resultaten, gebruik makend van je hoofd, je hart en jouw intuïtie. Kom ontdekken hoe je op een authentieke én effectieve manier kunt coachen! Je zult versteld staan van de kracht van bezielend coachen zonder dat je geitenwollen sokken aan hoeft.

Hoogendijk Coach Opleiding Sokken
Hoogendijk Coach Opleidingen Logo

Onze Missie

Wat bezielt je?

Verbinding en groei omarmen voor jou en je cliënten. Het teken van oneindigheid in ons logo staat voor de diepe connectie met jezelf en anderen, die eindeloze persoonlijke groei mogelijk maakt.

Ons Team

Maak kennis met onze gepassioneerde docenten.

Hoogendijk Coach Opleiding Adriaan Hoogendijk

Adriaan Hoogendijk

Ontwikkelaar en Docent

Adriaan, wat bezielt je?

“Liefde! Ik maak graag bij mensen de weg vrij voor liefde.”

Adriaan begon zijn reis in de wereld van filosofie en menswetenschappen. Hij dook diep in onderwerpen zoals wetenschapsfilosofie, kunstfilosofie, kunstgeschiedenis, psychoanalyse, genderstudies, seksuologie en theologie. Hij studeerde af in filosofie en voltooide hij een pastorale psychologieopleiding.

Hij begon als filosofisch consultant maar maakte al snel de overstap naar coaching. In de jaren ’80 ontwikkelde hij een vernieuwende aanpak met coachopdrachten gebaseerd op verlangens. Adriaan werd zowel bejubeld als beschouwd als een ‘enfant terrible’ en werd een toonaangevend figuur in de wereld van loopbaancoaching. Adriaan kleurt graag buiten de lijntjes.

Adriaan schreef verschillende boeken zoals o.a. “Bezielend Coachen” en “Geluk voor Gevorderden”. Begin negentiger jaren ontwikkelde hij een uitgebreid coachinstrumentarium, waar intussen duizenden coaches in Nederland mee werken. Dit vormt de basis voor al onze opleidingen.

Opleidingssessies met Adriaan vinden plaats in Winsum (Groningen) of online.

Hoogendijk Coach Opleiding Dennis

Dennis de Ruiter

Docent en Eigenaar

Dennis, wat bezielt je?

"Iedereen is anders en dat is prachtig! Ik inspireer graag anderen om vol trots hun unieke zelf te omarmen.”

Carrièreswitch eng? Dennis ziet het als finetunen van talent en werkplezier. Zo begon hij na de studie International Business & Languages in de financiële wereld. Hier haalde hij niet genoeg voldoening uit en dus liet hij zich na zes jaar omscholen tot leerkracht in het basisonderwijs. Na zestien jaar in het onderwijs te hebben gewerkt, waarvan ruim twaalf als schoolleider, werd het tijd de stoute schoenen aan te trekken en zijn eigen coachingspraktijk te starten.

Dennis geniet van het coachen en opleiden van mensen. Zijn doel is het laten groeien van zelfvertrouwen door op positieve wijze samen op zoek te gaan naar talenten en kwaliteiten. Bij Dennis mag iedereen volledig zichzelf zijn; iedereen is uniek en dat is prachtig!

Naast zijn werk als opleider en eigenaar van Hoogendijk Coachopleidingen, geniet Dennis al sinds zijn veertiende van het schrijven, produceren en regisseren van theatervoorstellingen. Zo schreef hij al vele eigen versies van bekende sprookjes en verhalen. Zijn favoriete sprookje is de “Wizard of Oz”. Het bewandelen van de “Yellow Brick Road” uit dit verhaal, vormt de basis van zijn visie op coaching. Iedereen loopt zijn eigen pad en leert onderweg zichzelf kennen. Het ontdekken van wat er op je pad komt is een prachtige reis

Opleidingssessies met Dennis vinden plaats in Spankeren (Gelderland) of online.

Hoogendijk Coach Opleiding Rob Hessels

Rob Hessels

Docent en Supervisor

Rob, wat bezielt je?

“Ik heb een passie voor mensen met passie. Ik ondersteun graag mensen bij hun zoektocht naar het (her)ontdekken van deze passie.”

Rob is een coach, opleider en supervisor bij Hoogendijk Coachopleidingen. Naast een rijke ervaring in management vond hij zijn roeping als coach en trainer. Hij gelooft in het ontdekken van de ware levensmissie en het continu gebruik daarvan als leidraad voor een vervuld leven. Rob ziet zelfreflectie als een waardevolle ontdekkingsreis en begeleidt anderen op deze reis, waarbij hij liefdevol-confronterend is.

Rob’s benadering is gebaseerd op Galileo’s idee dat je een mens niets kunt leren; je kunt hen wel helpen om het in zichzelf te ontdekken. Hij moedigt anderen aan om hun innerlijke ontdekkingstocht aan te gaan, en hij ziet deze ontmoeting met zichzelf als een inspirerende, helende, en ontroerende ervaring.

Rob draagt sinds 2009 bij aan de ontwikkeling van individuen en teams. Zijn passie ligt in het (her)ontdekken van de ware levensmissie, wat leidt tot vervulling en verhoogd geluk. Als bezielingscoach heeft hij een warme, toegewijde, analytische en intuïtieve benadering. Naast zijn werk geniet Rob van diverse passies, waaronder zeilen, bergwandelen, muziek maken, ontdekkingsreizen, mediatie, romantiek en levenskunst.

Opleidingssessies met Rob vinden plaats in Weesp (Noord-Holland), Eindhoven (Noord-Brabant) of online.

Hoogendijk Coach Opleiding Anne ter Berg

Anne ter Berg

Docent en Supervisor

Anne, wat bezielt je?

“Mijn hart ligt bij het begeleiden van mensen om hun innerlijke taal te ontrafelen en hun zelfsturing en liefde te vergroten.”

Anne is een gepassioneerde coach, docent en supervisor die excelleert in het onthullen van natuurlijke vitaliteit en bezieling bij individuen. Haar benadering kenmerkt zich door liefdevolle aandacht en het verkennen van kwaliteiten, wensen en verlangens. Ze bevordert zelfinzicht en acceptatie en moedigt het vergroten van de comfort zone aan om zo de diepste verlangens te activeren.

Anne integreert helderheid, compassie, humor en integriteit in haar werk. Ze stelt de mens centraal en benadrukt de synergie tussen hart, hoofd en lichaam. Anne is gespecialiseerd in loopbaanontwikkeling, vitaliteit, burn-out & stressmanagement, en ontwikkelingsvraagstukken, waarbij ze diverse methodieken toepast, zoals lichaamsgericht werken, systemisch werken en Voice-Dialogue om haar cliënten te ondersteunen in hun groei en welzijn.

In haar vrije tijd omarmt Anne het buitenleven aan de rand van Amsterdam, genietend van de natuur en het vinden van balans in activiteiten zoals wandelen, hardlopen, yoga, mindfulness en dansen, terwijl kunst, muziek en menselijke schoonheid haar inspireren. 

Opleidingssessies met Anne vinden plaats aan de rand van Amsterdam-Noord of online.

Hoogendijk Coach Opleiding Sander van Hoek

Sander van Hoek

Docent en Supervisor

Sander, wat bezielt je?

“Menselijke liefde omzetten in magie en ontmoeting.”

Sander is een vaste supervisor van onze opleidingen en heeft als missie de samenleving te inspireren en te laten stralen. Hij zet zich in voor mannenemancipatie, waarbij hij mannen aanmoedigt om in contact te komen met hun gevoelens, standvastig te zijn in hun overtuigingen en hun innerlijke grootsheid te omarmen. In zijn coachingspraktijk begeleidt hij zijn cliënten naar een krachtig, evenwichtig en zinvol leven.

In 2017 maakte Sander een ingrijpende keuze door afscheid te nemen van zijn baan, woning, familie en vrienden om op reis te gaan. Ondanks het schijnbaar perfecte leven aan de buitenkant, voelde hij innerlijke ontevredenheid. Zijn zoektocht naar geluk leidde hem naar adembenemende plekken en waardevolle ontmoetingen. Tijdens zijn reis ontdekte hij dat echt geluk van binnenuit komt en vond hij zijn passie in het helpen van anderen om vooruit te komen in het leven.

Na het succesvol afronden van zijn coachingsopleiding, vervolgde Sander zijn ontwikkeling met een Tantra Teacher Training Course (200 uur). De opgedane kennis, meditaties en oefeningen past hij toe op relatiecoaching, waarbij hij mensen helpt om een dieper begrip en verbinding in hun relatie te bereiken.

Opleidingssessies met Sander vinden plaats in Bussum (Noord-Holland) of online.

Hoogendijk Intervisie Connect

Ontdek ons Intervisie Netwerk

Dé online plek waar coaches samenkomen om te groeien, leren en inspireren.

Onze opleidingen zijn geaccrediteerd bij:
Accreditatie

Wist je dat ...

Adriaan Hoogendijk één van de pioniers was van de uitgebreide opleiding tot loopbaancoach in Nederland? Hij schreef meerdere boeken die de basis en inspiratie vormen voor onze opleidingen. Wil jij leren werken met een krachtige selectie aan coachmethoden en technieken? Vraag dan nu een vrijblijvend informatiegesprek aan.

Hoogendijk Coach Opleidingen Logo