Het bezielende coaching team

 

Samen met een hechte groep ervaren, bezielde opleiders leiden Adriaan en Rob coaches op om het beste uit zichzelf en hun cliënten te halen.

Over Adriaan, Rob en het team

Hieronder kun je verder kennismaken met Adriaan, Rob, en daaronder de andere teamleden die de opleidingen bezielend coach verzorgen.

drs. Adriaan Hoogendijk

drs. Adriaan Hoogendijk

Opleider tot coach, ontwikkelaar, schrijver, coach en public speaker

Adriaan studeerde wijsbegeerte en menswetenschappen. w.o. wetenschapsfilosofie, kunstfilosofie, kunstgeschiedenis, psychoanalyse, genderstudies, seksuologie en theologie. Hij studeerde af in de filosofie, en volgde onder meer een pastoraal psychologische leergang.

Hij vestigde zich als filosofisch consultant, maar ging na enkele jaren al werken onder de noemer van coach. Hij ontwikkelde in de jaren ’80 al snel een nieuw instrumentarium, met veel verlangens-geöriënteerde coachopdrachten. Adriaan werd door velen toegejuicht, maar ook als ‘enfant terrible’ gezien, en hoe dan ook vormde hij een ‘avant-garde’ in de studie- en beroepskeuzewereld en in loopbaancoachingsland.

Adriaan blijft voortdurend zijn instrumentarium actualiseren en uitbreiden. Zo is in 2016 de opvolger van De Schoonheid van Coachen verschenen onder de titel Bezielend Coachen. Hij volgde zelf in de loop van de jaren vele trainingen op het gebied van menselijke ontwikkeling.

Sinds 1987 (al meer 30 jaar!) werkt Adriaan met veel plezier en bezieling als coach, loopbaancoach, relatiecoach, executive coach, kindercoach, outplacement-adviseur, trainer, opleider tot coach, schrijver en spreker. In de loop der jaren gaf hij honderden lezingen en workshops in organisaties en tijdens congressen. Begin negentiger jaren ontwikkelde hij een uitgebreid coachinstrumentarium, waar intussen duizenden coaches in Nederland mee werken.

Sinds 2010 leidt hij de Opleiding Bezielend Coachen, Bezielende Loopbaancoaching, Bezielende Relatiecoaching en Executive Coaching. Stuk voor stuk breed geoutilleerde vakopleidingen, die door coaches ook wel gevolgd worden als Masterclass, als Levensschool of als Leiderschapsontwikkeling.

De boeken (en methodieken) die hij tot nu toe schreef:
Spreekuur bij een filosoof (1988)
Filosofie voor managers (1990)
Loopbaanzelfsturing, bezieling en vitaliteit (2000) (25e druk)
De schoonheid van coachen (2004) (14e druk)
De magie van coachen (2009 – met Annelies Kraan)
De tweede levenshelft (2013)
Geluk voor gevorderden (2017)
Bezielend Coachen (2017 – opvolger van De schoonheid van coachen)

De coachinstrumenten die hij tot nu toe ontwikkelde:
Het Bezielingsspel (2008)
De grote Bezielingsplaten (2008)
De app Ontwikkelimpuls (2018)
De kleine Bezielingsplaten (2018)
Het Complimentenfeest (2020)

De actuele boeken zijn: Loopbaanzelfsturing, Bezieling en Vitaliteit (Business Contact), Bezielend Coachen (Business Contact) en Geluk voor Gevorderden (Uitgeverij Balans), allen verkrijgbaar via deze site. Vijf nieuwe boeken zijn in aankomst. Hij maakte in de loop der jaren deel uit van verschillende adviesraden, zoals tijdschrift Loopbaan, Stichting Coach!, CMI, NOTE en Tijdschrift voor Coaching.

Rob Hessels

Rob Hessels

Opleider tot coach, supervisor

Rob heeft een praktijk als coach en is opleider en supervisor bij de coachopleidingen van Hoogendijk. Sinds begin jaren 90 werkte Rob in managementfuncties, maar hij is inmiddels al langere tijd actief als coach en trainer, wat hem op het lijf geschreven is.

“Mijn stijl van werken is sterk geënt op Galilei ’s woorden: Je kunt een mens niets leren, je kunt hem wél helpen het in zichzelf te ontdekken. Het ontdekken van je ware levensmissie en die steeds weer als vertrekpunt nemen, dat leidt tot een vervuld leven en meer geluk. Jezelf tegenkomen wordt vaak gezien als iets negatiefs. Wat jammer vind ik dat! In een serie coachgesprekken ervaar je dat een uitgebreide ontmoeting met jezelf juist zeer ontroerend, inspirerend, helend en leerzaam is.”

Anne ter Berg

Anne ter Berg

Opleider tot coach, supervisor

Anne is coach, trainer en supervisor. Haar kracht is de natuurlijke vitaliteit en bezieling die in ieder mens huist weer zichtbaar en voelbaar te maken. Met haar heldere waarneming en intuïtie kan ze snel tot de essentie komen. Haar insteek is het verbinden van hart, hoofd en lijf. Ze is gespecialiseerd in loopbaan-, vitaliteit-, burn-out & stress en ontwikkelvraagstukken. De methodieken waar ze graag mee werkt zijn onder meer lichaamsgericht werken, systemisch werken en Voice-Dialogue.

Sander van Hoek

Sander van Hoek

Opleider tot coach, supervisor

Sander is een vaste supervisor van de opleidingen. Zijn missie is het om de samenleving weer te laten stralen. Hij doet dat onder andere door zich in te zetten voor mannenemancipatie, zodat mannen weer in contact kunnen komen met hun gevoelens, gaan staan voor waar ze in geloven en hun eigen grootsheid durven omarmen. In zijn coachpraktijk leidt hij zijn cliënten naar een krachtig, evenwichtig en zinvol leven.

Hoogendijk Coachopleidingen

Hoogendijk Coachopleidingen biedt opleidingen voor Bezielende Coaching: Coachen vanuit volledig menszijn, met een effectieve combinatie van een brede basis van coachtechnieken en intuïtie.

Opleiding en coaching zijn niet locatie-afhankelijk.

Geheel online en individueel.

Postadres:
Burg. Veenhovenplein 1 E
7957 BA, De Wijk (Dr.)