WIL JIJ EEN INSPIRERENDE LIFE COACH WORDEN?

Bij ons word je een bekwaam levenscoach die effectief mensen inspireert en stimuleert tot persoonlijke groei.

DE OPLEIDING IN HET KORT

Meer Informatie?

Wat kun je op deze pagina aan informatie vinden?
Ga direct naar >>

Waarom Lifecoach worden?

Help anderen vooruit

Als levenscoach krijg je de kans om anderen te begeleiden op hun reis naar een effectiever, krachtiger en gelukkiger leven. Je bent de coach voor mensen die vastzitten, overweldigd zijn of hun richting kwijt zijn. Als life coach help je bij het stellen van doelen, het maken van concrete plannen, en motiveer je actie voor positieve veranderingen in gedragspatronen.

Een energieke en bezielende levenscoach gebruikt niet alleen bewezen coachtechnieken, maar vertrouwt ook op intuïtie en menselijkheid. Door authentiek contact ontstaat snel vertrouwen, waardoor de cliënt geïnspireerd en moedig wordt. Dit opent de deur naar bewustwording van eigen mogelijkheden en het vinden van antwoorden op levensvragen.

Wat doet een Life Coach?

• Stimuleert zelfreflectie en het vinden van balans & geluk.
• Identificeert van blokkerende emoties en houdingen.
• Ontwikkelt actiegerichte, realistische doelen voor persoonlijke groei.
• Biedt helderheid, focus en richting in het leven van cliënten.
• Vergroot zelfbewustzijn, zelfvertrouwen en zelfliefde.
• Helpt bij het inzicht krijgen in overlevingsstrategieën.

Bezieling in Actie!

Passie & Authenticiteit

Bij onze coachopleidingen draait alles om passie en authenticiteit. We moedigen je aan om vanuit verbinding met jezelf te werken, met een balans tussen denken, voelen en inspireren. Dit leidt tot een verrijkende ervaring voor anderen, waarbij zelfinzicht en zelfliefde centraal staan. Deze benadering maakt je werk niet alleen boeiender, maar ook doeltreffender.

Unieke Voordelen

van onze coach opleiding

• Individueel & Flexibel
Een volledig individueel traject met persoonlijke één-op-één sessies met onze deskundige docenten op locatie, online of een aangepaste mix van beiden. Dit is leren op maat.

• Jouw Tempo
Geen strakke deadlines of vaste data in je agenda. Jij bepaalt het tempo en wanneer je klaar bent voor de volgende stap, met flexibiliteit om af te ronden in slechts 5 maanden of zolang jij nodig hebt.

• Kleinschalig & Persoonlijk
Ons enthousiaste en ervaren team van docenten is er voor jou, van de start tot je diploma-uitreiking!
We koesteren onze persoonlijke aanpak, zodat jij de aandacht en ondersteuning krijgt die je verdient.

• Praktijkgericht
Bij ons leer je door te doen. Onze studenten ervaren coachingsmethodieken eerst zelf en passen ze vervolgens toe op oefencliënten, alles onder individuele begeleiding van ons ervaren docententeam.

• Certificering
Na afronding ontvang je het Certificaat Levenscoach. Wil je een volledig Post-HBO diploma dan is er de mogelijkheid je te specialiseren tot loopbaancoach (zie onderaan bij praktische informatie.)

header zelfstudie

Wat kun je na het volgen van deze Levenscoach opleiding?

Vaardigheden & Competenties

→ Je bent in staat als professional op inspirerende en authentieke manier te coachen.
→ Je kunt cliënten helpen bij het vinden van meer balans en geluk in hun leven.
→ Je begeleidt cliënten naar realisatie van meer zelfliefde.
→ Je zet intuïtieve en inspirerende kwaliteiten in bij de begeleiding van cliënten.
→ Je herkent knelpunten en probleemgebieden en maakt deze inzichtelijk.
→ Je kunt de verschillende coaching technieken en -vaardigheden effectief toepassen.
→ Je kunt cliënten helpen om productief om te gaan met zowel verlangens als angsten.
→ Je weet cliënten te motiveren en stimuleren tot persoonlijke groei.

Voor wie is deze Life Coach opleiding?

Coach & meer

Onze life coach opleiding is perfect voor diegenen die coaching vaardigheden willen aanleren of versterken en een professionele coach willen worden. Of je nu de ambitie hebt om zelfstandig coach, interne bedrijfscoach, HRM-coach te worden of al in een vergelijkbare rol werkt en jezelf wilt professionaliseren, deze opleiding is geschikt voor jou. Ook personal trainers, therapeuten, zorgverleners, fitnessinstructeurs en zakelijke professionals die hun coaching vaardigheden willen uitbreiden doen hun voordeel met deze studie. Onze coach opleidingen zijn geschikt voor mensen die willen leven en werken vanuit bezieling.

Wat is de inhoud van de opleiding tot Levenscoach?

Gedurende de opleiding vul je jouw rugzak met een uitgebreid pakket aan coachingsmethodieken en behandelen we o.a. de volgende onderdelen:

Coaching met de bezielingsplaten

Bezielingsplaten vormen een creatieve en energetische methode voor coaching. De bezielingsplaten worden gebruikt bij persoonlijk onderzoek, transformatie en teamcoaching. Cliënten kunnen de platen gebruiken om hun doelen en obstakels te verkennen, en door het opstellen van de platen ontstaat een eigen energieveld dat hen helpt in hun ontwikkelingsproces.

Werken met het Enneagram

Het Enneagram, een krachtig persoonlijkheidssysteem in negen categorieën, transformeert coaching en persoonlijke groei. Ontdek motivaties, doorbreek patronen en stimuleer positieve verandering. Het is essentieel voor diepgaand zelfinzicht en persoonlijke ontwikkeling. 

Biografisch werken

Biografisch coachen gaat verder dan traditionele methoden. Het richt zich op het levensverhaal, onthult sleutelmomenten en identificeert patronen. Deze diepgaande aanpak biedt inzicht in wie de cliënt is, waar de cliënt vandaan komt en waar de cliënt naartoe wil.

Werken met polariteit angst/verlangen

Onder iedere angst ligt een verlangen en onder ieder verlangen een angst. Echte ontwikkelingen gaan over het volgen van je verlangens en het overwinnen van je angsten. 

Werken met Innerlijke Dialogen

Coachen a.d.h.v. innerlijke dialogen focust op het verkennen van de innerlijke stem, het begrijpen van de dialoog binnenin en het identificeren van groeipunten. Deze unieke aanpak biedt inzicht in de gedachten, overtuigingen en verlangens en brengt cliënten in contact met hun innerlijke kinderen.

Ombuigen van innerlijke hindernissen

Je leert werken met het blootleggen van desastreuze overtuigingen, innerlijke hindernissen en blokkerende gevoelens en houdingen. De cliënt krijgt zelfinzicht en leert nieuwe manieren om naar deze oude patronen te kijken.

Het ontdekken van talenten en passie

Je leert een cliënt te stimuleren om meer zelfliefde te realiseren. Dit doe je aan de hand van het samen ontdekken van passie en talenten, van wensen en verlangens.

Verdieping intuïtieve vaardigheden

De inspirerende levenscoach ontstaat vanuit dieper voelen en vanuit intuïtieve ingevingen. Je leert een combinatie van analytisch en intuïtief coachen in te zetten.

Wil jij dat jouw cliënten straks dit over jou zeggen?

Hier word ik gehoord. Dit past, hier voel ik me veilig en uitgenodigd.
Ik heb geleerd hoe ik mij zelf meer kan waarden en liefhebben.
Mijn Coach daagde mij uit om mijn oude denkpatronen los te laten.

Maak kennis met ons team

Wat bezielt ons?

Hoogendijk Coachopleidingen Team

Praktische Informatie

Alles wat je wilt weten

Hoe is het programma opgebouwd?

• Introductie sessie met uitleg rondom de leerroute
• 3 één-op-één sessies rondom de verschillende thema’s
• 1 of 2 Oefen cliënten; met elk 4 tot 5 coachgesprekken
• 2 Supervisie sessies rondom de oefen cliënten
• Literatuurstudie
• Praktijkopdrachten
• Reflecties
• Eindpresentatie

Studiebelasting & Planning

Het totaal aantal uren studiebelasting ligt rond de 2 tot 3 dagdelen per week gemiddeld als de opleiding in 4 maanden wordt afgerond. Aangezien je zelf het tempo mag bepalen, kun je er voor kiezen de studiebelasting per week te verlagen. Met onze flexibele constructie bepaal je zelf wanneer jij contact opneemt met jouw docent voor een volgende sessie. Dit kan bij de docent in de praktijk of via een video-call. Zo bepaal je zelf wanneer je toe bent aan de volgende stap.

>> Voorwaarde voor toelating is dat je beschikt over HBO-werk/denkniveau en indien wenselijk een oriënterend- of toelatingsgesprek met het opleidingsinstituut.

Mogelijkheden vanuit je werkgever

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget waarmee medewerkers zich kunnen ontwikkelen en kunnen doorgroeien in hun carrière. Je kunt nagaan wat de mogelijkheden zijn binnen jouw organisatie door je arbeidsvoorwaarden erop na te slaan of door dit na te vragen bij je leidinggevende of HR. 

Wat is bij de prijs ingebrepen?

De kosten voor de Opleiding bezielende Levenscoach bedragen €3650 (BTW-vrij). Bij deze prijs is inbegrepen:

• Bovenstaande onderdelen uit het programma
• Toegang tot het online portaal met alle methodieken
• Aanvullende literatuur beschikbaar als download
• De kleine bezielingsplaten (coaching instrument)
• Kosten certificering

De kosten voor de aan te schaffen literatuur bedragen voor de Opleiding tot Bezielende Levenscoach circa € 160. Deze kosten zijn niet bij de prijs van de opleiding inbegrepen.

Het is mogelijk om in termijnen te betalen.

Erkend Post-HBO Diploma behalen?

Bij afronding van de opleiding tot bezielende levenscoach ontvang je een certificaat van Hoogendijk Coachopleidingen. Je kunt dus direct aan de slag als life coach.

Wil je een volledig Post-HBO diploma behalen, dan kun je op een later tijdstip de specialisatie tot Loopbaancoach bij ons volgen. Je krijgt in dat geval een vrijstelling voor de eerste drie modules en hoeft alleen het tweede deel van de opleiding tot Bezielende Loopbaancoach te volgen.

Je betaalt in dat geval €3250,- (i.p.v. de volledige € 5950,-) en ontvangt het volledige Post-HBO diploma. Dit kun je op ieder gewenst moment na het afronden van de opleiding tot Levenscoach doen. Daar is geen deadline voor.  Wil je hier meer over weten? Stuur ons een bericht en we nemen contact met je op.

Heb je nog vragen?

Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact met ons op

Wil je Inschrijven?

Vraag een inschrijfformulier aan

Onze opleidingen zijn geaccrediteerd bij:
Accreditatie
Hoogendijk Coach Opleidingen Logo