WIL JIJ EEN INSPIRENDE LOOPBAANCOACH WORDEN?

Bij ons word je een bekwaam loopbaancoach die effectief mensen in alle loopbaanfases kan bevragen, uitdagen en waar nodig adviseren.

DE OPLEIDING IN HET KORT

Meer Informatie?

Wat kun je op deze pagina aan informatie vinden?
Ga direct naar >>
Hoogendijk Coach Opleiding

Waarom Loopbaancoach worden?

Help anderen vooruit

In een wereld van snel veranderende carrières, waar mensen vaker van baan wisselen en nieuwe passies ontdekken, zijn loopbaancoaches de gidsen bij uitstek. Ze helpen anderen niet alleen hun ideale carrière te vinden, maar ook om te navigeren door voortdurende veranderingen. Als loopbaancoach deel je in hun reis naar succes en groei, terwijl je zelf blijft leren.

Bezieling in Actie!

Passie & Authenticiteit

Bij onze coachopleidingen draait alles om passie en authenticiteit. We moedigen je aan om vanuit verbinding met jezelf te werken, met een balans tussen denken, voelen en inspireren. Dit leidt tot een verrijkende ervaring voor anderen, waarbij zelfinzicht en zelfliefde centraal staan. Deze benadering maakt je werk niet alleen boeiender, maar ook doeltreffender.

Unieke Voordelen

van onze coach opleiding

• Individueel & Flexibel
Een volledig individueel traject met persoonlijke één-op-één sessies met onze deskundige docenten op locatie, online of een aangepaste mix van beiden. Dit is leren op maat.

• Jouw Tempo
Geen strakke deadlines of vaste data in je agenda. Jij bepaalt het tempo en wanneer je klaar bent voor de volgende stap, met flexibiliteit om af te ronden in slechts 5 maanden of zolang jij nodig hebt.

• Kleinschalig & Persoonlijk
Ons enthousiaste en ervaren team van docenten is er voor jou, van de start tot je diploma-uitreiking!
We koesteren onze persoonlijke aanpak, zodat jij de aandacht en ondersteuning krijgt die je verdient.

• Praktijkgericht
Bij ons leer je door te doen. Onze studenten ervaren coachingsmethodieken eerst zelf en passen ze vervolgens toe op oefencliënten, alles onder individuele begeleiding van ons ervaren docententeam.

• Certificering
De opleiding is Post-HBO geaccrediteerd door het CPION. Na afronding kom je in aanmerking voor aansluiting bij één van de Nederlandse beroepsverenigingen voor coaches.

header zelfstudie

Wat kun je na het volgen van deze Loopbaancoach opleiding?

Vaardigheden & Competenties

→ Je bent in staat als professional op inspirerende en authentieke manier te coachen.
→ Je kunt werken met de cirkel van loopbaanzelfsturing.
→ Je begeleidt cliënten naar helderheid over hun meest inspirerende loopbaanperspectief en de realisatie daarvan.
→ Je zet intuïtieve en inspirerende kwaliteiten in bij de loopbaanbegeleiding van cliënten.
→ Je kunt balans brengen tussen werk en privé voor cliënten.
→ Je kunt de verschillende coachingstechnieken en -vaardigheden effectief toepassen.
→ Je kunt cliënten helpen om productief om te gaan met zowel verlangens als angsten in hun loopbaan.
→ Je weet jezelf te profileren als coach, wat van pas komt als je overweegt je eigen praktijk te starten.

Voor wie is onze opleiding tot Loopbaan Coach

Voor wie is deze opleiding?

Coach & meer

Onze loopbaancoach opleiding is perfect voor diegenen die coachingsvaardigheden willen aanleren of versterken en een professionele coach willen worden. Of je nu de ambitie hebt om zelfstandig coach, interne bedrijfscoach, HRM-coach te worden of al in een vergelijkbare rol werkt en jezelf wilt professionaliseren, deze opleiding is geschikt voor jou. Leidinggevenden die medewerkers willen motiveren en hun ontwikkeling willen ondersteunen, zullen ook veel baat hebben bij deze opleiding.

Wat is de inhoud van de opleiding tot Loopbaancoach?

De basis van onze opleiding draait om het doorlopen van de vier fasen van loopbaanzelfsturing:

• Vuur: Ontdek je verlangens, fascinaties, drijfveren en bezieling. Vind je levensmissie en ervaar plezier en enthousiasme.
• Lucht: Geef vorm aan je verbeelding, ontwikkel je visie, maak strategieën en plan je toekomst.
• Water: Voer oriënterende gesprekken, zoek advies en overweeg samenwerkingen om je doelen te bereiken.
• Aarde: Breng je levensmissie tot leven, zet persoonlijk ondernemerschap in gang, ontwikkel je verdienmodel en marketingstrategieën.

Gedurende de opleiding vul je jouw rugzak met een uitgebreid pakket aan coachingsmethodieken en behandelen we o.a. de volgende onderdelen:

Coaching met de bezielingsplaten

Bezielingsplaten vormen een creatieve en energetische methode voor coaching. De bezielingsplaten worden gebruikt bij persoonlijk onderzoek, transformatie en teamcoaching. Cliënten kunnen de platen gebruiken om hun doelen en obstakels te verkennen, en door het opstellen van de platen ontstaat een eigen energieveld dat hen helpt in hun ontwikkelingsproces.

Werken met het Enneagram

Het Enneagram, een krachtig persoonlijkheidssysteem in negen categorieën, transformeert coaching en persoonlijke groei. Ontdek motivaties, doorbreek patronen en stimuleer positieve verandering. Het is essentieel voor diepgaand zelfinzicht en persoonlijke ontwikkeling. 

Voice Dialogue in loopbaan context

De dialoog tussen onze krachtige en onze kwetsbare subpersoonlijkheid wordt uitgebreid toegepast met betrekking tot de loopbaan, nieuwe loopbaanperspectieven, en het overwinnen van de hindernissen. 

Werken met polariteit angst/verlangen

Onder iedere angst ligt een verlangen en onder ieder verlangen een angst. Echte ontwikkelingen gaan over het volgen van je verlangens en het overwinnen van je angsten. 

Verhelderen van de levensmissie

Iedereen heeft een bijzondere combinatie van talenten, die je kunt gebruiken bij het concretiseren van je levensmissie. Je helpt cliënten deze missie ontdekken. 

Persoonlijk ondernemerschap

In een baan of in een eigen bedrijf, altijd is er sprake van persoonlijk ondernemerschap. Welke talenten wil je delen met wie en waar? Daarnaast besteden we aandacht aan jouw profilering als coach, wat van pas komt als je overweegt een eigen praktijk te starten.

Mannelijke & vrouwelijke aspecten van loopbaanzelfsturing

Bij een succesvolle loopbaanzelfsturing heb je zowel ‘zijn’ als ‘doen’, zowel ‘voelen’ als ‘willen’ allemaal nodig. Je begeleidt cliënten bij het herkennen van zowel mannelijke als vrouwelijke aspecten in hun denken en doen.

Verdieping intuïtieve vaardigheden

Je loopbaankompas ontstaat vanuit dieper voelen en vanuit intuïtieve ingevingen. Hetzelfde geldt ook voor het professionele kompas van de coach in zijn werk.

Wat zeggen anderen over onze opleiding tot Loopbaancoach?

Opleiding Bezielend loopbaancoaching, een prachtig traject, waardoor ik mijn vleugels heb kunnen uitslaan tot een goed draaiende coachpraktijk. 100% aanrader!
Annelies
Met veel interesse en plezier heb ik de opleiding tot loopbaancoach gevolgd. Vanaf moment één voelde het kloppend waar ik mee bezig was en dat is altijd gebleven. Een unieke methode die de coachee uitnodigt tot ontwikkeling, meer in verbinding te komen met zichzelf en vandaaruit zijn/haar loopbaanpad vorm te geven.
Inge
Een zeer professionele opleiding met een hart voor de zaak. Intuïtie staat op één en elke docent in de opleiding: 'walks the talk'. Het heeft mij een gigantische passie gegeven voor de magische wereld van het coachen. Dikke aanrader!
Christopher

Maak kennis met ons Team

Wat bezielt ons?

Hoogendijk Coachopleidingen Team

Praktische Informatie

Alles wat je wilt weten

Hoe is het programma opgebouwd?

• Introductie sessie met uitleg rondom de leerroute
• 5 één-op-één sessies rondom de verschillende thema’s
• 2 Oefen cliënten; met elk 5 tot 6 coachgesprekken
• 3 Supervisie sessies rondom de oefen cliënten
• Literatuurstudie
• Praktijkopdrachten
• Reflecties
• Eindopdracht & presentatie

Studiebelasting & Planning

Het totaal aantal uren studiebelasting ligt rond de 3 dagdelen per week gemiddeld als de opleiding in 5 maanden wordt afgerond. Aangezien je zelf het tempo mag bepalen, kun je er voor kiezen de studiebelasting per week te verlagen. Met onze flexibele constructie bepaal je zelf wanneer jij contact opneemt met jouw docent voor een volgende sessie. Dit kan bij de docent in de praktijk of via een video-call. Zo bepaal je zelf wanneer je toe bent aan de volgende stap.

>> Voorwaarde voor toelating is dat je beschikt over HBO-werk/denkniveau en indien wenselijk een oriënterend- of toelatingsgesprek met het opleidingsinstituut.

Wat is bij de prijs ingebrepen?

De kosten voor de Opleiding bezielende Loopbaancoach bedragen €5950 (BTW-vrij). Bij deze prijs is inbegrepen:

• Bovenstaande onderdelen uit het programma
• Toegang tot het online portaal met alle methodieken
• Supervisie over de coachtrajecten met oefencliënten
• Aanvullende literatuur beschikbaar als download
• De kleine bezielingsplaten (coaching instrument)
• diplomakosten voor het geaccrediteerde post-HBO diploma

De kosten voor de aan te schaffen literatuur bedragen voor de Opleiding tot Bezielende Loopbaancoach circa € 250. Deze kosten zijn niet bij de prijs van de opleidingen inbegrepen.

Het is mogelijk om in termijnen te betalen.

Mogelijkheden vanuit je werkgever

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget waarmee medewerkers zich kunnen ontwikkelen en kunnen doorgroeien in hun carrière. Je kunt nagaan wat de mogelijkheden zijn binnen jouw organisatie door je arbeidsvoorwaarden erop na te slaan of door dit na te vragen bij je leidinggevende of HR. 

Heb je nog vragen?

Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact met ons op

Wil je Inschrijven?

Vraag een inschrijfformulier aan

Onze opleidingen zijn geaccrediteerd bij:
Accreditatie
Hoogendijk Coach Opleidingen Logo