Relatiecoach opleiding

Opleiding tot bezielende relatiecoach

Liefde is niet te koop. Een relatiecoach opleiding waarbij je werkt vanuit bezieling en passie wel.

Een relatiecoach opleiding van Hoogendijk biedt beproefde, maar ook unieke tools en methodieken, om aan de slag te gaan als bezielende relatiecoach. Het doel van de opleiding is om te leren hoe je bezielend kunt coachen vanuit zowel het hoofd, het hart als vanuit de eigen intuïtie. In verbinding staan met jezelf maakt ook voor anderen de weg vrij tot zelfinzicht en zelfliefde: de basis van zingevende relaties.

Blij zijn met jezelf, blij zijn met je partner en blij zijn met je relatie: het is een oprechte wens van velen. Maar waarom lukt het toch zo vaak niet om in een liefdesrelatie (samen) tot bloei te komen? Ondanks het feit dat beide partijen dit eigenlijk wel graag willen. Na het afsluiten van onze Hoogendijk relatiecoach opleiding ben je in staat om vanuit bezieling en met behulp van speciale methodieken paren te coachen. Om paren inzicht te geven, wederzijds begrip (weer) op te bouwen, problemen op te lossen en meer voldoening in de relatie te brengen.

Relatiecoaching vanuit een gedegen, holistische relatiecoach opleiding

Werken als relatiecoach is mooi werk. Maar met onze relatiecoach opleiding schenk je ook jezelf iets moois. Je leert te werken vanuit volledig mens zijn, in volle verbinding met jezelf.  We geloven als coach en als opleidingsinstituut voor o.a. relatiecoaching in de kracht van intuïtief werken. Door de eigen intuïtie optimaal te openen, en naast alle vakgerichte methodieken mee te laten werken, kom je sneller tot de kern. De Hoogendijk relatiecoach opleiding is een gedegen vakopleidingen, met verdieping en inspiratie, en een breed scala van effectieve methodieken.

Past een Hoogendijk relatiecoach opleiding bij mij?

Onze opleidingen vormen tegelijk een levensschool, die je verrijkt als mens. Daarom worden ze gevolgd door mensen die ook zelf bezieling, door coachen die verdieping zoeken in zichzelf en in hun werk, door mensen (vaak hooggevoelige en wijze mensen, jongeren en ouderen) die graag ook anderen willen begeleiden. En ook zijn er leidinggevenden, die niet alleen resultaatgericht, maar ook relatiegericht in hun leiderschapsstijl willen staan.

Relatiecoaching vanuit de eigen levensmissie

Hoogendijk relatiecoach opleidingen zijn holistische opleiding waarbij alle aspecten van het mens zijn worden aangesproken. Vanuit bezieling leer je mensen te ondersteunen bij het vinden van hun moed, het loslaten van angsten, het vinden van doelen, het ontdekken van zelfliefde en het vinden en behouden van de liefde voor de ander. Om dit te bereiken spreken onze opleidingen het eigen ik aan, met als doel de authentieke coach in jezelf gestalte te geven.

Leren werken met gedegen coachmethodieken

Adriaan Hoogendijk, grondlegger en zelf bezielende coach binnen Hoogendijk Coaching, is de eerste geweest die in Nederland een uitgebreide opleiding tot loopbaancoach aanbod. Met zijn visie en methodieken heeft beweging gebracht en grote invloed uitgeoefend op het speelveld van coachopleidingen. Na studies in de wijsbegeerte en menswetenschappen, psychoanalyse, genderstudies, seksuologie en theologie studeerde hij af om zich te vestigen als filosofisch consultant. Na enige jaren volgende een verandering richting coach en loopbaancoach waarbij hij het belang benadrukte van bezielende coaching. Deze liefde leeft tot de dag van vandaag. Op basis van heel veel ervaring staan er inmiddels geliefde coach opleidingen die opleiden tot bezielende coach, waaronder een relatiecoach opleiding. 

Hoogendijk relatiecoach opleiding tot bezielende relatiecoach

We zijn ervan overtuiging dat alles wat voor de mens van belang is, er in het eigen ik al is. Het is de taak van een coach om door middel van de juiste vraagstelling en begeleiding het dieper gelegen weten wakker te maken. Dit kan door het stellen van de juiste vragen en met de juiste methodieken die je in onze relatiecoach opleiding worden aangereikt. Een relatie opleiding is specifiek gericht op het inzicht kunnen geven, het onderzoeken en doorgronden van gevoelens, emoties en gedachten die leiden tot het oplossen van relatievraagstukken.

Dit leer je tijdens de opleiding tot bezielende relatiecoach

 • Grondhouding van de coach (meervoudige partijdigheid)
 • Toepassen kleine bezielingsplaten in relatievraagstukken
 • Toepassing enneagrammatische handtekening en Voice Dialogue in relationele vraagstukken
 • Aspecten van geweldloze communicatie
 • Individueel en in driegesprekken werken
 • Mannelijke/vrouwelijke aspecten in relatievraagstukken
 • Verheldering van verlangens en verantwoordelijkheden
 • Methoden van vergeving, zelfvergeving en zelfheling
 • Resultaatgerichtheid èn Relatiegerichtheid
 • Leiderschap èn ondernemerschap
 • Verdieping intuïtieve vaardigheden

Inclusief

Een uitgebreid opleidingsboek, de kleine en de grote bezielingsplaten, groepssupervisie over de coachtrajecten met oefencliënten en eenmaal een individueel supervisiegesprek met één van de drie supervisoren.

Exclusief

Aan te schaffen literatuur van circa € 150,-.

Afsluiting van de opleiding

Een Hoogendijk opleiding tot bezielende relatiecoach wordt afgesloten met een CPION-geaccrediteerd post-HBO diploma Bezielende Relatiecoach.

Investering

Drie dagdelen per week gedurende vijf maanden.
Deze opleiding kost € 6950,- (BTW-vrij).

Werk je al als coach en heb je al de nodige verdiepingstrajecten en coachopleidingen gevolgd? Wanneer je jezelf nog meer wilt verdiepen en coach vaardigheden eigen wilt maken, biedt Hoogendijk diverse ‘Plus-trajecten’. Een impressie is te lezen op onze pagina: https://www.hoogendijkcoaching.nl/opleidingen/.

Contact info

Bel ons gerust voor al uw vragen of een vrijblijvende offerte!

Bekijk hier onze opleidingen