Post HBO coaching opleiding

Individuele opleidingsprogramma’s tot bezielende coach, afgesloten met CPION-geaccrediteerd diploma

Starten met een post HBO coaching opleiding

Een Post HBO coaching opleiding van Hoogendijk Coaching leidt je in enkele maanden op tot bezielende coach. Op dit moment bieden we 6 verschillende coachopleidingen aan. Elke opleiding wordt afgesloten met een CPION-geaccrediteerd post-HBO coachdiploma.

Post-HBO opleidingen tot coach zijn erkende opleidingen die je diverse zekerheiden biedt. Zo weet je zeker dat de opleiding die je volgt, wordt gegeven door integere, ervaren coaches. Het gaat om een erkende coachopleiding, gegeven door een organisatie die kan voldoen aan alle vaktechnische, inhoudelijke en organisatorische kwaliteitseisen. De kwaliteitseisen zijn opgesteld en worden gecontroleerd door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO).

Hoogendijk Coaching Post HBO coaching opleiding

Het programma van Hoogendijk Coaching bestaat uit 6 geaccrediteerde coachopleidingen:

Bezielende coach
Bezielende relatiecoach
Bezielende loopbaancoach
Bezielende 2e spoorcoach
Hoogendijk Next voor studenten tot 34 jaar
Hoogendijk Plus, het verdiepingstraject voor bezielende coaches

Elke coachopleiding, ook het verdiepingstraject, betreft een Post HBO coaching opleiding en wordt afgesloten met een CPION-geaccrediteerd post-HBO coachdiploma.

Coachen vanuit volledig mens zijn

Wil je een goede start maken als coach? Dan geven onze post HBO coaching opleiding je een brede basis aan coachtechnieken. De kracht van Hoogendijk Coaching is dat je jezelf gelijktijdig ontwikkelt als persoon. Je komt dichter bij je eigen creatiebron, leert je intuïtieve vaardigheden te ontdekken, verscherpen en in te zetten en ontdekt wie je bent als mens. Dit vinden we binnen Hoogendijk erg belangrijk. Werken vanuit het eigen volledige mens zijn is een weg om de ander te bereiken en te helpen.

Levensschool en Post HBO coach opleiding

Als student tot bezielende coach bij Hoogendijk Coaching leer je naast technische en inhoudelijke vakkennis ook veel over jezelf. Sommigen zien een van onze coachopleiding vooral als investering in zelfkennis en zelfontwikkeling, zonder intentie een coaching praktijk te openen. Deze mensen zien de opleidingen van Hoogendijk Coaching als een waardevolle levensschool. Anderen kiezen ervoor om na de coachopleiding aan de slag te gaan als bezielende coach.

Wat ook bij jou past: na het afronden van een van onze post HBO coaching opleiding, heb je een prachtige ontwikkeling doorgemaakt en ben je klaar om als professioneel coach aan de slag te gaan.

Waarom een Post HBO coach opleiding?

Coaching is integer en mooi werk. Voor mensen die een beroep doen op een coach is het belangrijk te weten welke coach ook werkelijk integer en mooi werk verricht. ‘Coaching’ als beroep is echter geen beschermde bezigheid. Iedereen kan zich coach noemen. Dit heeft naast veel goed opgeleide, integere coaches ook een groei aan dubieuze ‘coaches’ die zonder de juiste kwalificaties werken opgeleverd. Voor een leek is het niet eenvoudig om door het coaching-bos de juiste coaches te vinden. Een POST HBO coach opleiding is een certificaat als een garantie dat de coach een goede opleiding heeft genoten en zich houdt aan ethische richtlijnen.

Post HBO coach opleiding van Hoogendijk Coaching

Wie op zoek is naar coachtrainingen kan uit een ruim aanbod kiezen. De kwaliteit en de prijzen van deze opleidingen verschillen onderling aanzienlijk. Zomaar uitgaan dat ‘de duurste de beste is’, gaat niet op, aangezien er geen wettelijke voorschriften gelden hoe een coachopleiding eruit dient te zien.

Er is echter een onderscheid te maken in de jungle van opleidingsmogelijkheden. Aanbieder die een gedegen coachopleiding aanbieden zijn te herkennen aan certificering en aan het benoemen dat het gaat om een POST HBO coach opleiding, die wordt afgesloten met een CPION-geaccrediteerd post-HBO coachdiploma. Hiertoe behoren alle coachopleidingen van Hoogendijk Coaching.

Past een Hoogendijk Post HBO coach opleiding bezielend coachen bij jou?

Wat is bezielend coachen? Bezieling staat voor enthousiasme, voor bevlogenheid en levensvreugde. Bezielend coachen is coachen vanuit het hoofd, het hart en de eigen creatiebron. Dit maakt Hoogendijk Post HBO coach opleidingen breed en diepgaand. Ze zijn geschikt voor zowel beginnende coaches als gevorderde coaches. Daarnaast zijn de coachopleidingen geschikt voor leidinggevenden die relatiegerichte oriëntatie willen combineren met relationele oriëntatie.

Aanmelding voor een Hoogendijk Post HBO coach opleiding

De toelatingseisen zijn een HBO-werk/denkniveau. Iedereen die geïnteresseerd is een van onze opleidingen wordt uitgenodigd tot een oriënterend c.q. toelatingsgesprek met Adriaan Hoogendijk. Wanneer het gaat om de opleiding tot bezielende 2e Spoorcoach, voer je het toelatingsgesprek gevoerd met Eliane van Beukering. Uitgebreide informatie over al onze Post HBO coach opleidingen is ook te vinden op onze site: www.hoogendijkcoachopleidingen.nl.

Contact info

Bel ons gerust voor al uw vragen of een vrijblijvende offerte!

Bekijk hier onze opleidingen