Opleiding loopbaancoaching

Een opleiding loopbaancoaching is de eerste stap om begeleiding te kunnen bieden aan mensen met loopbaanvragen. De behoefte aan coaching op het gebied van werk en loopbaan is groot. Werknemers en zelfstandigen worden steeds meer en steeds sterker geconfronteerd met uitdagingen en situaties die het professionele leven beïnvloeden. Wanneer deze uitdagingen niet of niet langer overeenkomen met wie de persoon in wezen is, leidt dit tot verlies van energie en interesse.

Wat is loopbaancoaching?

Loopbaancoaching is een middel dat richting en ondersteuning biedt bij vragen rondom werk en carrière. Loopbaancoaching geeft inzicht over de relatie tussen werk-gerelateerde vraagstukken en de ‘eigen ik’. Het kan gaan om het vinden van antwoorden aan het begin van het carrièrepad om een richting te bepalen.

Vaker komt het voor dat mensen stuklopen op de al ingeslagen weg en worstelen met vragen als: ‘Ben ik wel op de juiste weg?’, ‘Zit ik hier wel op mijn plek?’ ,‘Waarom vind ik geen vervulling in wat ik doe?’ of ‘Wat past er werkelijk bij mij?’

Als mensen op het punt zijn aanbelandt dat gevoelens van ongenoegen, frustratie en zorgen vragen en twijfel oproepen, wordt vaak de hulp gezocht van een loopbaancoach. In het slechtste geval gebeurt pas wanneer fysieke en mentale systemen het werk, het persoonlijk leven en zelfs de gezondheid al vergaand hebben beïnvloedt.

Tijdens de Hoogendijk opleiding loopbaancoaching worden alle aspecten behandeld en ontvangt u (lering over) praktische middelen om als bezielende loopbaancoach aan de slag te kunnen.

Opleiding loopbaancoaching vanuit bezieling

Bij Hoogendijk opleidingen bieden we coachopleidingen waarin ‘bezieling’ en ‘volledig mens zijn’ centraal staan. Deze ‘grote woorden’ wordt door de meeste mensen niet dagelijks gebruikt. Toch is bezieling en ‘mogen zijn’ een gevoel waar velen naar verlangen, naar zoeken, en vandaaruit ook intuïtief herkennen wanneer het daar is. De opleiding loopbaancoaching van Hoogendijk raakt al deze elementen aan met als doel zelf bezielende loopbaancoach te kunnen gaan toepassen.

Holistische opleiding loopbaancoaching

Motivatie, creativiteit, ambitie en prestatie zijn factoren die horen bij beoordelingen op organisatorisch niveau. Op menselijk niveau spelen anderen factoren om jezelf te kunnen verenigen met elementen die horen bij de gekozen loopbaan. Deze elementen kunnen bestaan uit sociale competenties met betrekking tot collega’s of het kunnen verenigen met bedrijfsdoelen en de bedrijfsfilosofie. Tijdens de Hoogendijk opleiding tot bezielende loopbaancoach verdiep je je kennis en vaardigheden specifiek op het brede terrein dat gerelateerd is aan loopbaanvraagstukken. Daarnaast haakt de opleiding loopbaancoaching in op alle essentiële gebieden van menselijke complexiteit.

Past een opleiding loopbaancoaching bij mij?

De vraag: ‘Is een opleiding loopbaancoaching iets voor mij?’ hangt samen met de vraag wat een coach nodig heeft om een goede coach te zijn. Bij Hoogendijk coaching benaderen we coaching vanuit bezieling. Onze opleidingen zijn gericht op (aankomende) coaches die hun coachees benaderen vanuit de gedachte dat alles er al is. Het is aan de coach om vanuit bezieling, oprechte interesse en met behulp van methodieken die hierop aansluiten, wat onzichtbaar is naar het zichtbare te transformeren.

Opleiding tot loopbaancoach

Een goede coach beschikt over gespecialiseerde gesprekstechnieken en methodieken waarmee het innerlijk weten van de coachee vrijgemaakt wordt om zelf de boodschap te kunnen verstaan en op de juiste wijze te interpreteren.

De Hoogendijk opleiding loopbaancoaching voorziet in het aanleren en oefenen van een brede selectie coachmethodieken. Dit wordt gedaan met ruimte voor speelsheid en zelfreflectie. Want naast dat je geoefend raakt in coachmethodieken, krijg je ook meer inzicht in jezelf en groei je als mens dankzij de eigen ontwikkelingen die je doormaakt als mens en als loopbaancoach.  

Hier ga je mee aan de slag in de opleiding loopbaancoaching

  • Aandachtspunten bezielende loopbaancoaching
  • Coaching met bezielingsplaten
  • Toepassing enneagrammatische handtekening en Voice Dialogue in loopbaan context
  • Werken met polariteit tussen angsten en verlangens
  • Verhelderen levensmissie
  • Persoonlijk ondernemerschap
  • CV en sollicitatievaardigheden
  • Mannelijke/vrouwelijke aspecten van loopbaanzelfsturing
  • Verdieping intuïtieve vaardigheden

Inclusief bij Hoogendijk opleidingen tot loopbaancoach

Een uitgebreid opleidingsboek, de kleine en de grote bezielingsplaten, supervisie over de coachtrajecten met oefencliënten.

Exclusief

Aan te schaffen literatuur van circa € 130,-.

Afsluiting Hoogendijk Opleiding loopbaancoaching

Deze opleiding wordt afgesloten met een CPION-geaccrediteerd post-HBO diploma tot Bezielende Loopbaancoach.

Investering

Drie dagdelen per week gedurende vier à vijf maanden.
Deze opleiding kost € 5950,- (BTW-vrij).

Werk je al als coach en heb je al de nodige verdiepingstrajecten en coachopleidingen gevolgd? Wanneer je jezelf nog meer wilt verdiepen en coach vaardigheden eigen wilt maken, biedt Hoogendijk diverse ‘Plus-trajecten’. Een impressie is te lezen op onze pagina: https://www.hoogendijkcoaching.nl/opleidingen/.

Contact info

Bel ons gerust voor al uw vragen of een vrijblijvende offerte!

Bekijk hier onze opleidingen