Loopbaancoach

Opleiding tot bezielende loopbaancoach

Loopbaancoaching heeft als doel om mensen effectief te ondersteunen in hun professionele loopbaanontwikkeling. Loopbaancoaching is een vaak ingezette methodiek op die momenten wanneer er loopbaanoverwegingen zijn of veranderingen in de loopbaan zijn.  Loopbaancoaching is niet hetzelfde als loopbaanbegeleiding. Het werk van een loopbaancoach gaat veel verder dan het bieden van begeleiding bij operationele vraagstukken zoals het opstellen van een CV of het omschrijven van vaardigheden en competenties. Loopbaancoaching omvat het spectrum waarbij waarden en de betekenis daarvan wordt besproken en onderzocht om carrière-gerelateerde doelen mogelijk te maken. Bezielende loopbaancoaching doet dit via een holistische benadering. 

Het doel van bezielende loopbaancoaching

Als bezielende loopbaancoach werk je op een empathische, intuïtieve, maar ook krachtige wijze. Vanuit bezieling voor en door het leven. Het doel van bezielende loopbaancoaching het begeleiden van mensen bij loopbaanvraagstukken. Persoonlijke drijfveren en behoeften van de coachee op het gebied van loopbaanontwikkeling worden op een bezielende en veelzijdige manier. Het uitgangspunt is dat al het weten al in de mens verscholen ligt. Het is de taak van de loopbaancoach om door middel van de juiste vraagstelling en tools, de client te leiden tot inzichten van binnenuit. 

Loopbaancoaching leidt tot een passende beroepskeuze, heroriëntatie binnen de loopbaan, groei van persoonlijke ontwikkeling en professionele kwalificaties.

Past een leertraject tot bezielende loopbaancoach bij mij?

Een loopbaancoach begeleidt mensen bij hun ontdekkingstocht om in een breder perspectief te kijken naar vragen als: ‘Wat wil ik?’ ‘Hoe ontdek ik wat werkelijk mijn passie is?’ ‘Wie ben ik, en hoe kan ik mijn ‘ik’ verenigen met werk gerelateerde uitdagingen?’ Het gaat daarbij niet alleen om het vinden om praktische antwoorden, maar ook om het in kaart brengen van belemmerende gedachten en hoe deze om te buigen. Een loopbaancoach biedt op professionele wijze ondersteuning aan mensen tijdens hun professionele ontwikkeling. Loopbaancoaching combineert daarbij twee elementen, namelijk: coaching en arbeidsmarktexpertise. Een bezielende loopbaancoach hanteert daarbij een inspirerende, enthousiasmerende en aanmoedigende houding. Binnen bezielende loopbaancoaching wordt naast de inzet van praktische tool ook een appel wordt gedaan op intuïtief en vanuit menselijkheid handelen. Bezielende coaching is holistische coaching waarbij gekeken wordt naar arbeidsprocessen, innerlijke processen en omgevingsprocessen.

Tot welke gebieden richt bezielende loopbaancoaching zich?

Er zijn heel veel vraagstukken te noemen die mensen zich tijdens hun professionele leven kunnen afvragen. Vaak komen deze vragen naar de oppervlakte wanneer er twijfel, onzekerheid of onvrede heerst of wanneer het punt bereikt is dat een volgende stap in de loopbaan genomen kan of moet worden, maar een bevredigende oplossing nog niet in zicht is.

Hieronder omschrijven we enkele voorbeelden van vraagstukken door mensen tijdens loopbaancoaching gesteld kunnen worden:

 • Ik vind geen bezieling in mijn werk. Ben ik wel op de juiste weg?
 • Ik staat op het punt mijn studie af te ronden, maar weet niet wat ik daarna wil.
 • Ik wil meer inzicht in waar mijn sterke punten en werkelijke talenten liggen
 • Ik wil mijn volgende professionele stap plannen.
 • Er is mijn ontslag aangezegd, hier loop ik op vast.
 • Mijn werkomgeving is niet prettig. Ik heb problemen met leidinggevenden of collega’s en twijfel nu over alles in mijn loopbaan.
 • Ik wil een hele nieuwe weg inslaan om bezieling in mijn werkende leven te vinden.
 • Ik speel al lang met een nieuwe stap, maar kom maar niet tot actie. Ik wil onderzoeken wat daarachter zit.
 • Continu krijg ik afwijzingen op sollicitaties. Wat kan ik doen om die spiraal te doorbreken?
 • Ik wil graag sparren met een loopbaancoach bij belangrijke besluitvormingen.

Hoogendijk Coaching opleiding tot bezielende loopbaancoach

Een Hoogendijk Coaching opleiding tot loopbaancoach is een brede vakopleiding. De opleiding tot loopbaancoach brengt cursisten in contact met moderne, relevante coachmethodieken om zich tot bezielend loopbaancoach te kunnen ontwikkelen. De methodieken zijn door Adriaan Hoogendijk ontwikkeld, op basis van een zeer gedegen knowhow en ervaring binnen filosofiewetenschappen en zijn werk als bezielend coach, executive coach, loopbaancoach en relatiecoach.

Hoogendijk Coachopleidingen zijn PION-geaccrediteerd post-HBO opleidingen tot bezielende loopbaancoach. Het opleidingstraject biedt evenveel ruimte aan speelsheid, het bevorderen van de eigen intuïtie, het ontwikkelen van een visie als aan de ontwikkeling tot loopbaancoach met beproefde coachmethodieken. In de opleiding tot bezielende loopbaancoach ontvang je alle tools om kennis en vaardigheden aan te leren en (verder) te ontwikkelen, specifiek met betrekking tot een breed scala van loopbaanvraagstukken.

Behandelthema’s opleiding tot bezielende loopbaancoach

 • Coaching met bezielingsplaten
 • Toepassing enneagrammatische handtekening en Voice Dialogue in loopbaan context
 • Werken met polariteit tussen angsten en verlangens
 • Verhelderen levensmissie
 • Persoonlijk ondernemerschap
 • CV en sollicitatievaardigheden
 • Mannelijke/vrouwelijke aspecten van loopbaanzelfsturing
 • Verdieping intuïtieve vaardigheden

De Hoogendijk Coaching loopbaancoaching opleiding is inclusief:

Een uitgebreid opleidingsboek, de kleine en de grote bezielingsplaten, supervisie over de coachtrajecten met oefencliënten.

Extra aan te schaffen:

Aan te schaffen literatuur van circa € 130,-.

Geaccrediteerd Post-HBO diploma loopbaancoach

Deze opleiding wordt afgesloten met een CPION-geaccrediteerd post-HBO diploma tot Bezielende Loopbaancoach.

Investering

Drie dagdelen per week gedurende vier à vijf maanden.
Deze opleiding kost € 5950,- (BTW-vrij).

Contact info

Bel ons gerust voor al uw vragen of een vrijblijvende offerte!

Bekijk hier onze opleidingen