Loopbaancoach opleiding

Opleiding loopbaancoaching op basis van zelfsturing

De Hoogendijk Loopbaancoach opleiding leidt op om als coach mensen efficiënt te coachen in de verschillende stadia van hun loopbaan. 

Wat is loopbaancoaching?

Loopbaancoaching is een procesondersteuning. De coaching is gericht op persoonlijke veranderingen die verband houden met het professionele leven. Loopbaancoaching helpt om nieuwe inzichten te krijgen: om geschikte, individueel afgestemde alternatieve manieren van denken en handelen te ontwikkelen. Onderwerpen die horen bij loopbaancoaching zijn: werk gerelateerde vragen rondom de eigen ontwikkeling, loopbaanontwikkeling, leiderschapsontwikkeling, competentieanalyse, en professionele heroriëntatie.

Loopbaancoach opleiding bezielend coachen

Hoogendijk Coachopleidingen leiden op tot bezielende coaches. Coaches die besluiten hun werk ‘bezielend’ te willen doen, werken evengoed met beproefde coachings- en gesprektechnieken. De meerwaarde van een loopbaancoach opleiding tot bezielend coach, is dat je leert te coachen vanuit meer dan technieken. Je leert coachen met de inzet van je eigen mens-zijn. Dit vraagt om zelfinzicht, zelfvertrouwen en zelfliefde. Tijdens onze opleidingen tot loopbaancoach is ruimte en begeleiding om hierin te groeien.

Maak kennis met de loopbaancoach opleiding van Hoogendijk Coaching

Loopbaancoach opleiding met als middelpunt zelfsturing

Als je deze cursus hebt afgerond, kun je aan de slag als loopbaancoach. Je weet dan hoe je mensen bij verschillende loopbaanvragen het beste kunt begeleiden, kunt uitdagen tot zelfinzicht en hoe je passend kunt adviseren. Wij noemen dit loopbaanzelfsturing.

Loopbaanzelfsturing

Loopbaanzelfsturing is het proces waarbij je je levensmissie vaststelt en concreet maakt, en dit doet door middel van een cirkel waarin de vier elementen vertegenwoordigd zijn. De cirkel loopt van vuur naar lucht, naar water naar aarde.

• Vuur staat voor: verlangen, fascinatie, drijfveren, plezier, enthousiasme, bezieling, levensmissies.
• Lucht staat voor: verbeelding, visieontwikkeling, strategievorming, planning.
• Water staat voor: oriënterende interviews, informerende gesprekken, meedenkers aanstellen.
• Aarde staat voor: de concretisering van de levensmissie, het persoonlijk ondernemerschap in baan of in eigen onderneming, het verdienmodel, de marketing.

Past een opleiding loopbaancoaching bij jou?

De behoefte aan coaching bij professionele (ontwikkel)planning staat sterk in de aandacht. Mensen doorlopen vandaag de dag tijdens hun carrière geen gericht pad binnen één firma en zelfs niet binnen één beroep. In plaats daarvan worden meerdere professionele carrières aangegaan. Niemand kijkt er nog vanop wanneer een manager na tien jaar het roer totaal omgooit en uit het bedrijfsleven stapt. Iemand anders kan na werkzaam zijn geweest in de zorg, besluiten investeerder te worden of een politieke carrière te starten. Kortom: wie een loopbaan start, wisselt in de loop van het leven vaak van richting. Maar ook wie geen switch maakt wordt op enig punt geconfronteerd met vragen. Doe ik wel wat bij mij past? Hoe kan ik verder groeien in wat ik graag doe? Hoe wil ik mijn professionele leven laten samengaan met mijn privéleven? (Work-life-balance). Loopbaancoaching helpt bij het vinden van antwoorden op deze en meer vragen.

Voor wie is de loopbaancoach opleiding tot bezielend coach geschikt? 

Dit programma is geschikt voor zowel mensen die nog geen coach zijn en loopbaancoach willen worden, als coaches die zich loopbaancoaching eigen willen maken:
De opleiding geeft je de verdieping en inspiratie die je nodig hebt voor een diepere verbinding met jezelf als loopbaanzelfsturende mens. Uiteraard leer je ook alle methodieken en leer je werken met alle instrumenten die je als loopbaancoach nodig hebt om cliënten succesvol te begeleiden. Na afloop van deze opleiding tot loopbaancoach beschik je over de kennis om mensen succesvol naar helderheid en een vitaliserend loopbaanperspectief. Je weet ook hoe die dit perspectief concreet te maken is. 

Praktische informatie Hoogendijk loopbaancoach opleiding

Methoden en onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen zijn o.a.: 

  •  Coaching met bezielingsplaten
  • Toepassing enneagrammatische handtekening en Voice Dialogue in loopbaan context
  • Werken met polariteit tussen angsten en verlangens
  • Verhelderen van de levensmissie
  • Persoonlijk ondernemerschap
  • CV en sollicitatievaardigheden
  • Mannelijke/vrouwelijke aspecten van loopbaanzelfsturing
  • Verdieping intuïtieve vaardigheden
  • Coachopdrachten, literatuurstudie

Prijs Hoogendijk loopbaancoach opleiding tot bezielend loopbaancoach € 5.950,-

Deze opleidingskosten zijn inclusief uitgebreide opleidingssessies met onze Hoogendijk opleiders en supervisors, het benodigde opleidingsboek, supervisies met medestudenten en oefencliënten, het instrumentarium, kleine en grote bezielingsplaten. Het is mogelijk om in termijnen te betalen.

Niet bij de prijs inbegrepen is extra literatuur van ca. € 250, –

U dient uit te gaan van een studiebelasting van ongeveer 3-4 dagdelen per week, voor een periode van 4,5 à 5 maanden. Hoogendijk loopbaancoach opleidingen worden afgesloten met een geaccrediteerde post-HBO diploma loopbaancoach.

Aanmelding loopbaancoach opleiding

Voor het volgen van deze opleiding dient u te beschikken over een HBO-werk/denkniveau. Loopbaancoach opleidingen van Hoogendijk leiden op tot bezielend coachen. Om open met elkaar in gesprek te gaan of dit bij u past, behoort een oriënterend toelatingsgesprek met het opleidingsinstituut tot de aanmeldingsprocedure.

Naast een opleiding tot bezielend loopbaancoach bieden wij opleidingen aan tot bezielend 2e spoorcoach, relatiecoach en executive coach. Daarnaast zijn er Hoogendijk PLUS voor coaches die zich verder willen ontwikkelen en Hoogendijk NEXT: het leertraject en de levensschool voor aankomende coaches tot 34 jaar. Het volledige overzicht vindt u op onze pagina: coachopleidingen.

Hoogendijk Coachopleidingen

Hoogendijk Coachopleidingen biedt opleidingen voor Bezielende Coaching: Coachen vanuit volledig menszijn, met een effectieve combinatie van een brede basis van coachtechnieken en intuïtie.

Opleiding en coaching zijn niet locatie-afhankelijk.

Geheel online of (partieel) live in het midden van het land.

Postadres:
Burg. Veenhovenplein 1 E
7957 BA, De Wijk (Dr.)