Levensschool voor (aankomende) coaches

Leren coachen, leren over jezelf

Een levensschool is een plaats waar je kunt groeien als mens. Een plaats waar je werkt aan zingeving, vervulling en levensgeluk. De coachopleidingen van Hoogendijk Coachopleidingen zijn niet alleen gedegen opleidingen die je klaarstomen om als bezielende coach aan het werk te gaan. Ze zijn ook een levensschool voor jezelf.

Coachopleiding en levensschool ineen

Hoogendijk is een gerenommeerd opleidingsinstituut waar je diverse coachopleidingen kunt volgen. We gaan uit van het principe dat een goede coach een bezielende coach is. ‘Bezieling’ is binnen onze coachopleidingen een kernwoord. Maar wat betekent ‘bezielend coachen’? Het betekent dat je als coach werkt vanuit het eigen, volledig mens zijn, cliënten, maar ook zichzelf benadert. Een belangrijk aspect waarop we tijdens onze opleidingen aandacht aan besteden is leren om vanuit intuïtie te coachen. Intuïtief coachen betekent dat je niet alleen aangeleerde gesprekstechnieken en coachtechnieken inzet om mensen te helpen, maar ook je eigen wijsheid.

Coachopleiding + persoonlijke verdieping = levensschool

Door ook het eigen ‘mens-zijn’ van onze studenten aan te spreken, vormen onze coachopleidingen gelijktijdige een levensschool. We voorzien in opleidingen tot coaching die je verrijken als mens. Onze opleidingen spreken (aspirant) coaches, maar ook leidinggevenden aan die verdieping zoeken in zichzelf en in hun werk. Daarnaast is zijn onze opleidingen een levensschool voor hooggevoelige, van nature wijze mensen die verdieping zoeken, maar ook graag ook anderen willen begeleiden.

Wat is een levensschool?

Voor zelfontwikkeling en de ontwikkeling van meer zelfliefde helpt om positieve dingen binnen jezelf te ontdekken en uitdagingen met creativiteit aan te gaan. Een levensschool is een mogelijkheid om competentie te versterken. Vanuit een holistische benadering wordt de eigen ‘gereedschapskist’ aangevuld. Dit is waardevol voor jezelf als mens, maar ook een belangrijke meerwaarde voor coaches die vanuit bezieling willen coachen, inspireren en motiveren.

Waarom zijn onze coachopleidingen ook een levensschool?

Hoogendijk coachopleidingen leiden op tot coaches die werken vanuit bezieling. Bezieling is een woord dat staat voor handelen vanuit het innerlijk vuur, voor verwonderd kunnen zijn, enthousiast en bevlogen. Wij noemen dit: coachen vanuit het hoofd, het hart en de eigen creatiebron.

Om deze creatiebron aan te kunnen spreken dient de coach te beschikken over voldoende zelfkennis, zelfvertrouwen en zelfliefde. We geloven dat het zelf ontwikkelen van deze waarden de meest waardevolle weg is om anderen waardig te helpen.

Bij onze coachopleidingen staat bezieling, werken vanuit centraal: Werken vanuit het hoofd, het hart en de eigen creatiebron centraal. Deze waarden ontwikkelen betekent dat je, naast de inzet van beproefde coaching methoden, ook in staat bent om als coach optimaal intuïtie en wijsheid van binnenuit kunt inzetten. Het is bewezen dat dit effectieve methode is, die sneller tot een vertrouwensband leidt.

Onze opleidingen

Bij Hoogendijk Coachopleidingen volg je scholing die opleiden tot loopbaancoach, 2e Spoorcoach, relatiecoaching of executive coach. Daarnaast bieden we de exclusieve trajecten: Hoogendijk Plus en Hoogendijk Next. Hoogendijk Plus is een maatwerk coachopleiding waarbij gevestigde coaching in een 1-op-1 gesprek met Adriaan Hoogendijk op zoek gaan naar verdieping. Welke kwaliteiten wil je verder ontwikkelen? Dit traject wordt aangevuld met een coachopleiding naar keuze. Meer over Hoogendijk PLUS.

Elk van deze opleidingen zijn eveneens een levensschool voor onze studenten.

Loopbaancoach
2e Spoorcoach
Executive coach
Relatiecoach

Hoogendijk NEXT, coachopleiding en levensschool voor hooggevoeligen

Hoogendijk NEXT is een nieuwe afdeling binnen Hoogendijk Coaching en Opleiding. NEXT richt zich speciaal op jongeren tussen de 20 en 34 jaar die zich het vak van coach eigen willen maken. In de praktijk merken we dat deze opleiding zeer in trek is bij hooggevoelige en intuïtief begaafde mensen. In het bijzonder is voor Highly Sensitive Persons Hoogendijk NEXT te zien als levensschool.

Binnen deze coachopleiding, tevens levensschool, wordt geleerd om de (deels) verborgen wijsheid vrij en communiceerbaar te maken. Dit wordt gedaan in interactie met leeftijdgenoten en gelijkgestemden. Deze levensschool wordt gecombineerd met een Hoogendijk coachopleiding naar keuze.

Wanneer je hooggevoelig bent beschik je over bijzondere, waardevolle eigenschappen. Mogelijk heb je ook een ander wereldbeeld dan mensen die niet hooggevoelig zijn. Dit kan leiden tot een gevoel van verminderde aansluiting. In plaats van een talent kan een hoog ontwikkelde intuïtie en aanwezige innerlijke wijsheid zijn dan gezien worden als een last.

Hoogendijk coachopleiding zijn er juist op gericht om deze talenten in te zetten. We noemen dit binnen ons instituut ‘coachen vanuit bezieling’. Van nature bezitten Highly Sensitive Persons over een relatief breder en dieper scala van intuïtieve vaardigheden, waardoor zij als coach sneller en effectiever kunnen werken.

Voor wie is Hoogendijk NEXT geschikt?

Jongeren tot en met 33 jaar oud: Jongeren die zich in bovengenoemde herkennen en hun talenten willen delen met anderen.

Jongeren die coach willen worden.

Jongeren die behoefte hebben aan een levensschool. Een levensschool is erop gericht een diepere verbinding met jezelf aan te gaan. Je wordt hierdoor een vollediger mens met meer zelfinzicht en meer zelfliefde. Van hieruit kun je als coach, maar ook als mens anderen beter begrijpen, leer je de juiste verhelderende vragen te stellen en kun je in vol vertrouwen ander uitdagen tot liefdevolle zelfsturing.

Meer over Hoogendijk NEXT

Hoogendijk Coachopleidingen

Hoogendijk Coachopleidingen biedt opleidingen voor Bezielende Coaching: Coachen vanuit volledig menszijn, met een effectieve combinatie van een brede basis van coachtechnieken en intuïtie.

Opleiding en coaching zijn niet locatie-afhankelijk.

Geheel online en individueel.

Postadres:
Burg. Veenhovenplein 1 E
7957 BA, De Wijk (Dr.)