Holistisch leefstijlcoach

Leren coachen vanuit een holistische benadering

Een holistisch leefstijlcoach beziet de mens als geheel: lichaam, geest en ziel. Of het nu gaat om levensvragen, vraagstukken rondom work-lifebalance, relatievraagstukken of gezondheidsproblematiek, een holistische leefstijlcoach richt zich op de persoon als geheel. De coach werkt vanuit het uitgangspunt dat lichaam, ziel en geest en de invloeden op elkaar, niet los van elkaar te zien zijn.

De algemene term ‘coaching’ komt uit de sportwereld. Coaching is daarbij bedoeld om sporters te helpen bij het behalen van gestelde doelen en het behalen van de best mogelijke sportprestaties als het erop aan komt. Dit betekent dat coaching niet gezien kan worden als therapie. Het is een methode om mensen te helpen bij het bereiken van gestelde doelen. Een methode om te zien waar jouw talenten en kwaliteiten liggen: om te onderzoeken wie je werkelijk bent zodat je in volledige kracht kunt leven.

Een holistische leefstijlcoach combineert de beproefde methoden van klassieke coaching, met het holistische gedachtegoed. Bij Hoogendijk Coaching leiden we op tot bezielende coaches. Dit wil zeggen: coaches die zelf ook het totale mens-zijn van zichzelf aanspreken. Bezielende coaches werken vanuit volledig mens zijn, en in volle verbinding met zichzelf.

Wij bieden gedegen vakopleidingen die opleiden tot coach binnen diverse disciplines. Binnen de opleidingen zijn, naast het aanleren van klassieke coachings- en gesprekstechnieken, ruimte voor verdieping, inspiratie en het ontwikkelen of vergroten van het eigen intuïtieve vermogen.

Ons volledige aanbod vindt u op de pagina: coachopleidingen.

Wat is het terrein van een holistisch leefstijlcoach?

Leefstijl coaching of life coaching ondersteunt en moedigt mensen aan om situaties uit het persoonlijke leven door andere ogen te zien. Om duidelijkheid te krijgen en nieuwe perspectieven te ontwikkelen. Een leefstijlcoach geeft stof tot nadenken. De coachee wordt aangemoedigd om de antwoorden, die al in de persoon verborgen liggen, te herkennen en aan te (durven) spreken. Dit wordt gedaan door middel van het stellen van gerichte vragen, aangevuld met coachmethodieken als werken met bezielingsplaten.

Het doel is het ontwikkelen van het eigen potentieel. Daar hoort bij het ondersteunen van besluitvorming die in verbinding staan met de individuele leefstijlen (op alle mogelijke gebieden van het leven). Vragen die thuishoren binnen het vakgebied van de holistisch leefstijlcoach of lifestyle coach zijn o.a.: Wat wil ik nu eigenlijk? Wat past bij mij? Ik voel dat ik niet tevreden ben, hoe krijg ik meer lichtheid en levensvreugde? Hoe maak ik keuzes die echt van mij zijn? Daarnaast kan een holistisch leefstijlcoach helpen bij het veranderproces naar een gezondere leefstijl met een begeleiding die gericht is op het doorbreken van belemmerende innerlijke overtuigingen en systemen.

Holistisch leefstijlcoach worden

Hoogendijk coachopleidingen leiden op tot bezielend coach volgens een door Adriaan Hoogendijk ontwikkelde methode. De basis bestaat uit beproefd vakonderwijs, zoals het aanleren van verschillende coachtechnieken en kennis over communicatiestijlen.

Dit wordt aangevuld met een ontwikkelingstraining die gebaseerd is op een holistisch uitgangspunt. Adriaan maakte zijn visie in de jaren 80 concreet met een nieuwe manier van coachen. De focus lag daarbij op verlangens-georiënteerde coachopdrachten. De gevestigde coachwereld was sceptisch, maar inmiddels geldt zijn methode: ‘bezielend coachen’ als bewezen effectief. Door de eigen intuïtie aan te spreken en te werken vanuit het eigen volledige mens-zijn, kan een coach snel tot de kern van de problematiek komen.

Sinds 2010 worden via Hoogendijk Coachopleidingen de volgende opleidingen aangeboden: Bezielend Coachen, Bezielende Loopbaancoaching en Bezielende Relatiecoaching. Daarnaast bieden we het vervolgtraject Hoogendijk PLIS voor coaches die zich verder willen ontwikkelen en Hoogendijk NEXT voor mensen tussen 20 en 34 jaar.

Je kiest voor een uitstekende CPION-gecertificeerd post-HBO vakopleiding die te integreren is met het verlangen om holistisch te coachen. Je kunt aan de slag als bezielend coach – holistisch leefstijlcoach, maar onze opleidingen worden ook gevolgd als Masterclass, als Levensschool of als Leiderschapsontwikkeling. Als bezielend leefstijlcoach kun je als zelfstandig coach een praktijk starten.

Opleiding tot holistisch leefstijlcoach als investering in jezelf

Wil je niet als coach aan de slag, maar meer over jezelf leren? Ook hier zijn onze opleidingen erg geschikt voor. Een deel van onze studenten volgt een opleiding voor het verkrijgen van meer zelfinzicht, meer zelfliefde en het (durven) ontwikkelen van de eigen intuïtie, als investering in zichzelf. Onze opleidingen nodigen ook uit om persoonlijk aan de slag te gaan met diverse onderwerpen. Onderwerpen als: zelfontwikkeling, zelfliefde, zelfinzicht, het vergroten van de intuïtie en speelsheid en naar binnen kijken over de thema’s van het eigen leven.

Onderscheidende coachopleidingen

Hoogendijk coachopleidingen leren je alles wat je moet weten om een goede coach te zijn. Onze cursussen zijn niet alleen academisch, maar ook persoonlijk verrijkend. Hierdoor bieden we meer dan reguliere coachopleidingen.

Bij al onze leertrajecten staat bezieling centraal. We omarmen de filosofie en visie dat werken vanuit volledig mens- zijn, en in volle verbinding met jezelf, je anderen beter kunt helpen. Bezielend coachen – werken als holistisch leefstijlcoach – maakt coaching mooier, effectiever en daarmee waardevoller. Voor jezelf en de ander.

 

Hoogendijk Coachopleidingen

Hoogendijk Coachopleidingen biedt opleidingen voor Bezielende Coaching: Coachen vanuit volledig menszijn, met een effectieve combinatie van een brede basis van coachtechnieken en intuïtie.

Opleiding en coaching zijn niet locatie-afhankelijk.

Geheel online en individueel.

Postadres:
Burg. Veenhovenplein 1 E
7957 BA, De Wijk (Dr.)