Holistisch coachen

Leren coachen vanuit het hoofd, innerlijke wijsheid en mens zijn

Wil je leren coachen vanuit de holistische gedachte? Holistische coaching is een vorm van coaching waarbij alle menselijke aspecten worden benaderd. Bij het coachen worden zowel mentale, emotionele als fysieke aspecten meegenomen om (opnieuw) harmonie te vinden.

Iedereen kent wel het gevoel dat het leven van het moment niet past bij wat je wilt of wie je eigenlijk bent. Veel mensen die een coaching-traject overwegen zijn op zoek naar hulp bij het vinden van mogelijkheden. Mogelijkheden naar meer geluk, een andere levensinvulling of mogelijkheden die antwoord geven op (levens)vragen.

Hoogendijk opleidingen tot holistisch coach

Bij Hoogendijk Coaching bieden we opleidingen aan die opleiden tot holistisch coach. De basis is gelijk als elke andere coachopleiding. We bieden een erkende en gedegen vakopleiding, een vakopleiding die wordt afgesloten met een Geaccrediteerd Post-HBO diploma.

Wat een opleiding tot bezielend of holistisch coachen anders maakt is ruimte voor de eigen ontwikkeling als mens. Onder aan deze pagina omschrijven wat je precies van de opleiding kunt verwachten.

Leren coachen vanuit de holistische gedachte

Binnen holistische coaching, die wij ook wel bezielende coaching noemen, maken we gebruik van beproefde coaching methoden. Als coach is het onze taak om de antwoorden die de coachee al in zich heeft, via vraagstellingen inzichtelijk te maken. Binnen de holistische methode doen we dit op een methode die gebaseerd is op speelsheid, zelfinzicht maar ook op zelfliefde. We benaderen vraagstukken realistisch, maar ook intuïtief door te werken vanuit de eigen bron.

Hoogendijk opleidingen tot holistisch coach

Als coach help je mensen bij het oplossen van (levens)vraagstukken en het verkrijgen van inzichten die te maken hebben met het persoonlijke leven. Doordat alle aspecten van ‘mens zijn’ bij het beantwoorden van coachvragen worden betrokken, kan de holistisch coach sneller tot de kern komen. Wat in het bewustzijn van mensen aanwezig kan worden aangeboord, maar ook worden getransformeerd. Aan de hand van specifieke help je de coachee stap voor stap op weg naar het vinden van antwoorden en inzichten.

Holistische coaching: de hele mens centraal

Wanneer we als mens met vragen zitten, niet verder komen of vastlopen op steeds terugkerende thema’s of vraagstukken, spelen overtuigingen vaak een rol. Vastzittende overtuigingen kunnen van jezelf zijn, zijn aangenomen omdat je ze gehoord hebt, horen bij veronderstelde sociale verwachtingen of afkomstig zijn vanuit het familiesysteem. Holistische coaching is een kans om deze overtuigingen op te sporen. Om vandaaruit een transformatie door te maken, vraagstukken op te lossen of anders in het leven te gaan staan.

Kijken naar de mens als totaal

Overtuigingen zijn niet per se slecht. Ze kunnen mensen ook beschermen. Wanneer de overtuigingen gaan wringen, niet meer bij passen en voelen als een belemmering kiezen veel mensen ervoor om de hulp in te roepen van een coach. Binnen holistische coaching, of bezielde coaching, sporen we overtuigingen en actiepatronen op die de ontwikkeling, het zelfvertrouwen of levensvreugde van een persoon belemmeren. Door de totale mens en zijn leefomgeving te benaderen maakt holistische coaching het mogelijk om snel tot de kern te komen.

Leer coachen volgens een krachtige methode

De opleidingen van Hoogendijk Coaching zijn niet gericht op het aanleren van methoden alleen. Je leert ook meer over jezelf. Zelfkennis, maar ook de eigen levensvreugde, intuïtief leren denken en speelsheid durven toelaten, zijn waarden die binnen onze opleidingen een grote rol spelen. Door deze in jezelf te herkennen en aan te spreken, kun je als holistisch coach effectief en logische beslissingen en verantwoordelijkheden nemen.

Dit leer je als over jezelf als holistisch coach

Als coach leer je hoe je anderen kunt bereiken en helpen bij het invulling geven op vragen. Tijdens de opleiding leer je echter ook veel over jezelf. Holistische coaching, of bezielende coaching, is werken vanuit het complete mens zijn. Om dit te kunnen doen dien je goed in verbinding te staan met jezelf.

Tijdens onze opleidingen is daarom veel ruimte voor:

  • Het omschrijven de eigen levensdoelen
  • Zelfkennis, zelfliefde en innerlijke balans vergroten
  • Vertrouwen (her)vinden in de eigen beslissingen
  • Bewustwording van eigen drijfveren behoeften
  • Het vergroten van zelfverzekerdheid om vol vertrouwen in het leven te staan

Coachopleidingen van Adriaan Hoogendijk

Oprichter van Hoogendijk Coaching, Adriaan Hoogendijk, ontwikkelde tijdens zijn loopbaan als filosofisch consultant, loopbaancoach en auteur, een nieuw instrumentarium met veel verlangens-georiënteerde coachopdrachten. Hij benoemde de term ‘bezielende coachen’ en wist vanuit zijn visie een vernieuwende stempel te drukken op coach opleidingen. Zijn tientallen jaren ervaring in het veld heeft hij niet alleen gebruikt om als coach mensen te helpen, maar ook om effectieve coaching methodieken samen te stellen.

Hoogendijk Coaching biedt de volgende opleidingen aan:

  • Bezielende loopbaancoach
  • Bezielend coachen 2e spoorcoach
  • Bezielende executive coach
  • Bezielend coachen relatiecoach
  • Hoogendijk Next: bezielend coachen voor studenten tot 34 jaar
  • Hoogendijk Plus: verdiepingstrajecten voor coaches

Elke opleiding wordt afgesloten met een Geaccrediteerd Post-HBO diploma. Meer informatie over deze opleidingen tot bezielend coachen is te vinden op onze pagina coach opleidingen.

 

 

Hoogendijk Coachopleidingen

Hoogendijk Coachopleidingen biedt opleidingen voor Bezielende Coaching: Coachen vanuit volledig menszijn, met een effectieve combinatie van een brede basis van coachtechnieken en intuïtie.

Opleiding en coaching zijn niet locatie-afhankelijk.

Geheel online en individueel.

Postadres:
Burg. Veenhovenplein 1 E
7957 BA, De Wijk (Dr.)