Coachopleiding op maat

Hoogendijk Next erkende coachopleidingen voor studenten tot 34 jaar

Werken als bezielende coach vanuit hooggevoeligheid.

Coachopleiding op maat: ‘Hoogendijk Next’

‘Hoogendijk Next’ is een coachopleiding op maat voor jongeren tot 34 jaar. De coachopleiding is speciaal samengesteld voor mensen die vanuit hun hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid en/of intuïtief-begaafdheid willen leren coachen.

Tijdens deze maatwerk coachopleiding wordt geleerd om de nog (deels) verborgen wijsheid vrij en communiceerbaar te maken. Dit wordt in een veilige omgeving gedaan in wisselwerking met leeftijdgenoten, aan de hand van opdrachten die horen bij de coachopleiding. Het gaat daarbij om een coachopleiding op maat, waarbij gekozen wordt voor een coachveld naar keuze.

We bieden deelnemers met deze coachopleiding op maat, naast het aanleren van vaktechnische vaardigheden, ruimte om de eigen persoonlijkheid te ontwikkelen.

Voor wie is deze coachopleiding op maat geschikt?

Hoogendijk Next is een levensschool en coachopleiding op maat ineen.  De erkende opleiding voorziet in het aanleren vaktechnische vaardigheden en coachtechnieken. Daarnaast is het een levensschool, die je verrijkt als mens. Bij Hoogendijk Coaching staat bezielend leven en coachen centraal. Dit maakt dat onze maatwerk coachopleidingen met name mensen aanspreken die een diepgaande verdieping zoeken in en met zichzelf, Het gaat daarbij vaak om hoog sensitieve, wijze mensen met een intuïtieve begaafdheid. 

Als je van mensen houdt en het leuk vindt om met hen samen te werken, dan is deze maatwerk coachopleiding iets voor jou. Je luistert graag, maar durft jezelf ook prijs te geven. Je kunt je goed inleven. Je geest is wakker en je intuïtie voelbaar. Je vertrouwt op je eigen creatiebron en de wijsheid van het leven.

Hoogendijk Next is geschikt voor aspirant coaches tot 34 jaar die:

 • Het leven zien als een weg om zich te ontwikkelen en bereidt zijn om deze en zichzelf te ontdekken;  
 • hooggevoeligheid niet als last, maar als een geschenk (willen) ervaren, en deze gave willen inzetten in hun professionele leven;
 • beschikken meer dan gemiddelde intuïtieve vaardigheden waarmee zij als coach sneller en effectiever kunnen werken;
 • hun innerlijke wijsheid willen delen met anderen, zoals als mens als coach;
 • vanuit hun sensitiviteit, creatiebron en wijsheid met vragen zitten waarom de mens met zichzelf en met de samenleving omgaan zoals ze dat doen;
 • zich geïnspireerd voelen om hun bijdrage te leveren bij de creatie van een veranderende, nieuwe maatschappij;
 • graag samen met leeftijdgenoten tijdens een coachopleiding op maat ontwikkelingen willen doormaken om zich het vak van coach eigen te maken.

Waarom een coachopleiding op maat voor jonge, hooggevoelige mensen?

Zelfbewustzijn een essentieel onderdeel van elke Hoogendijk coachopleiding. Zelfbewustzijn en zelfliefde maken het ervaren van je diepste zelf mogelijk. Vanuit deze bron komt het verwerven van kennis, veranderontwikkeling en intuïtief voelen tot stand. Tijdens de Hoogendijk Next coachopleiding op maat leer je veel over jezelf.  Je krijg meer inzicht in je eigen houding en waarden, in je ervaringen, belevingen en gedragingen en de betekenis daarvan. Dit stelt je, als hoog gevoelig mens in staat om je gevoeligheid, empathie, speelsheid en de intuïtie te verfijnen. Deze krachtige competenties zijn met name relevant voor coaches die willen werken met hoogsensitieve en/ of hoogbegaafde kinderen, jongeren of volwassen mensen.

Wat leer je tijdens de ‘Next’ coachopleiding op maat? 

Naast dat je veel over jezelf leert, leer je ook een ruimte diversiteit aan vaktechnische vaardigheden die bij het vak van coach horen. De technische vaardigheden bestaan uit coachvaardigheden, zoals die van toepassing zijn op elke Hoogendijk Coaching coachopleiding. De opleiding wordt aangevuld met vaardigheden die horen bij een coachingspecialisatie naar keus.

Specialisaties

De ‘Next’ coachopleiding is een maatwerk coachopleiding voor jonge coaches die willen werken als bezielende coach vanuit hun hooggevoeligheid. Daarnaast is het een coachopleiding op maat omdat je de opleiding aanvult met een coachopleiding naar keuze: levensloopcoach, 2e spoorcoach, relatiecoach of executive coach.

Je sluit deze coachopleiding op maat af met een erkend diploma waarmee jezelf kunt vestigen als geaccrediteerd coach.

Dit volgende vaktechnische en vakinhoudelijke leerstof komt aan bod tijdens de coachopleiding:

 • Grondhouding van de coach (meervoudige partijdigheid)
 • Met een buddy speciale ‘next’-opdrachten maken
 • Professioneel omgaan met intuïtieve vaardigheden
 • Mannelijke/vrouwelijke aspecten in leven en werk
 • Verheldering van verlangens en verantwoordelijkheden
 • Methoden van vergeving, zelfvergeving en zelfheling
 • Ondernemerschapsvraagstukken
 • Toepassen kleine bezielingsplaten
 • Toepassing enneagrammatische handtekening
 • Toepassing van Voice Dialogue in coachvraagstukken
 • Aspecten van geweldloze communicatie

Bijbehorend bij deze opleiding:

Een uitgebreid opleidingsboek, de kleine (en de grote) bezielingsplaten, en supervisie over de coachtrajecten met oefencliënten. Zelf aan te schaffen literatuur voor ongeveer € 150,-.

Kosten voor deze coachopleiding op maat is afhankelijk van de gekozen coachopleiding. De opleiding wordt afgesloten met een CPION-geaccrediteerd post-HBO diploma. Meer informatie lees je op onze pagina: ‘Hoogendijk Next’

Contact info

Bel ons gerust voor al uw vragen of een vrijblijvende offerte!

Bekijk hier onze opleidingen